COVID-19'u Çin Hükümeti üretmiş olabilir mi?

Komplo seviciliği değil bu "yapabiliyoruz" bize bulaşmayın kafasından, Çin G20'de ekonomisi küçülmeyen tek ülke.
Çin'in üretiminin ne kadarı küresel firmalardan geliyor biliyor musun? Ülkelerin yarısı onlara üretim yaptırıyor, hele hele ABD gibi bir ülkenin ekonomisine öyle bir darbe vurmaları demek ihracatlarında direkt yarı yarıya düşme demek oluyor. Yapamazlar! Son 15 yılda büyük oranda küreselleşmiş bir gezegende virüsün yayılmasını kontrol edemezsin.

Niki Saboteur olan birinin de böyle bir yorum yazması komik geldi yalnız.
Attack Troll olduğu zaman da benzer yorumlar geliyordu... Bari direkt bunu yapayım da başka nedenden dolayı suçlasınlar dedim.

Çin'in üretiminin ne kadarı küresel firmalardan geliyor biliyor musun? Ülkelerin yarısı onlara üretim yaptırıyor, hele hele ABD gibi bir ülkenin ekonomisine öyle bir darbe vurmaları demek ihracatlarında direkt yarı yarıya düşme demek oluyor. Yapamazlar!

Attack Troll olduğu zaman da benzer yorumlar geliyordu... Bari direkt bunu yapayım da başka nedenden dolayı suçlasınlar dedim.
İyi de bak zaten ihracat diyorsun kendilerine daha da çok bağımlı hale getirmek için yapılabilir bir hamle. Hem ben ne anlayayım devlet görevlisi miyim.

İyi de bak zaten ihracat diyorsun kendilerine daha da çok bağımlı hale getirmek için yapılabilir bir hamle.
Bir ülkenin ekonomisi çökerse Çin'e bir şeyler ürettirmek için nasıl sipariş versin? Ürettirdikleri şeylerin siparişleri büyük oranda iptal edilecek ilk şey. Bu virüsü Çin'in yaymış olması en başında onlara zarar veren şey olur üstelik Çin yayılmasını kontrol edemeyeceği bir virüsü yayacak aptallığı yapacak ülke değil. Kendi topuklarına sıkmak olur. Üretim kapasiteleri yarının da altına düştü, trilyonlarca dolar kayıp var. Üstelik bu daha işin başlangıçtaki 6 aylık kısmı...

Bir ülkenin ekonomisi çökerse Çin'e bir şeyler ürettirmek için nasıl sipariş versin? Ürettirdikleri şeylerin siparişleri büyük oranda iptal edilecek ilk şey. Bu virüsü Çin'in yaymış olması en başında onlara zarar veren şey. Üretim kapasiteleri yarının da altına düştü, trilyonlarca kayıp var. Üstelik bu daha işin başlangıçtaki 6 aylık kısmı...
Kanka güzel tartışıyorsun ama benim kafam bu kadar alıyor kusura bakma.

Şu tabloya bakın bir de. Bu kadar hızlı virüsü nasıl yenebilirler ki? Tedavinin ellerinde olduğunu düşünüyorum.

Çin kapalı kutu gibi bir ülke. Dolayısıyla yayınladıkları rakamlara çok itibar etmemek lazım ya da istatistiklere...

Virüs için komplo teorisi üretmeyeceğim. Ama şu bir gerçek, hayatlarımızı değiştirdi ve insanları dijitalleşmeye zorladı. En alakasız insan bile bir şekilde dijitalleşti. Gelişen dünyamızda, salgınlar daha da artabilir. Dolayısıyla bu virüs, insanın adaptasyon sürecinin bir parçası, bir nevi.

ABD'nin ithalatı düşerse, Çin'in de ihracatı düşer diyor.
Üstelik düşen sadece ABD'nin ithalatı değil. Dünya'nın yarısı Çin'e bir şeyler ürettiriyor, küresel bir salgında en büyük zararı göreceklerden birisi kendileri. İnsanlar komploları cidden çok seviyorlar ama kesinlikle oturup mantıklı düşünmeyi sevmiyorlar.

ABD'nin ithalatı düşerse, Çin'in de ihracatı düşer diyor.

Çin ve ABD birbirini yiyor gibi görünsede, birbirlerine bağlı iki ülke... Dolayısıyla karşı tarafın kötü durumda olmasını iki taraf da istemez.

Üstelik düşen sadece ABD'nin ithalatı değil. Dünya'nın yarısı Çin'e bir şeyler ürettiriyor, küresel bir salgında en büyük zararı göreceklerden birisi kendileri. İnsanlar komploları cidden çok seviyorlar ama kesinlikle oturup mantıklı düşünmeyi sevmiyorlar.
Mantıklı düşününce de suçu yarasaya atmak mantıklı gelmiyor bana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı