CPU %100 kullanıma ulaşınca mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Trinityseven0

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
X79 Anakart
Xeon E5 2689 2.6 GHZ işlemci
500W PSU
16 GB RAM
Meslek
Grafik Tasarımcısı, Youtuber, Sosyal Medya Yöneticisi.
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1LzPcWD-JIMQNyHENuL2KTBmMvxTFOeGO/view?usp=drive_link
RAM
16384MB RAM
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
İşlemci
Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2689 0 @ 2.60GHz (16 CPUs)
Selam millet, ara sıra bilgisayarı açınca ve çok nadir de olsa oyunu başlatınca CPU %100 oluyor. Genelde çökmez ama bu aralar birkaç kere mavi ekran yedim. Yiyince genelde USB port hatası falan veriyor, çok anlamıyorum açıkçası. Minidump dosyasını bırakacağım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, herkese açık olarak minidump paylaşalım.

Açık değil mi zaten nereden paylaşmam gerekiyor.

Yeniden yükledim bağlantıya sahip olanlar açabilecek şekilde.

CPU %100 sonrası PC'yi yeniden başlattım uygulama vs ile mi alakalı diye önyükleme temel seçtim ondan sonra pin sorunu yaşadım üstüne Microsoft doğru şifreye hata verdi eski bir şeyden geri yükleyip girebildim PC'yi kapatıp bir saat oldu şu an tekrar açtım CRITICAL_PROCESS_DIED diye hata verdi otomatik onarıma girdim daha ne yapacağım bilmiyorum.

Ayrıca bu Windows'un sürekli şifren hatalı sorununa ne gibi bir çözüm bulabiliriz. Gmail ile hesap kurmuştum Windows'ta onun şifresini ne kadar girersem gireyim ona da yanlış diyor ne sıkıntılı bir sistem.

Çözümü olmadı sürekli kritik hata verdi mavi ekrandan çıkamadım kayıtta silindi yükleyemedim C diskini sıfırladım sıfırlamadan önce hazırda bulundurduğum Windows 10'lu USB'yi takıp onarıma basıp CMD ile dosyalarımı diğer hard diske aktarıp verilerimi önemli olanları kurtarabildim. USB ile şifresiz CMD ve sistem kaydını geri yükleme vs seçeneklerine erişebiliyorsunuz sıfırladım tekrardan her şeyi kuruyorum tekrar olursa yazacağım buraya ama siz yine de sorunun ne olduğuna bakın driver mi donanımsal mı ona göre bir çözüm aricam.

Son düzenleme:
@Trinityseven0 merhaba, USB portuna herhangi çoğaltıcı veya USB Wi-Fi alıcısı mı bağlı?

Çoğaltıcı bağlı değil ama USB Wi-Fi adaptörü vardı onu da çıkarmıştım oda değiştirip Ethernet kablosu taktım.

@Trinityseven0 tamam, bir süre böyle kullanın bakalım problem olmaması lazım.

Formatladım Windows kurulu diski ama Wi-Fi'ya ihtiyacım olursa kabloyla telefonu bağlamamı mı öneriyorsunuz?

Formatladım Windows kurulu diski ama Wi-Fi'ya ihtiyacım olursa kabloyla telefonu bağlamamı mı öneriyorsunuz?

Sorunu internet kablosu bağlı olsa da yaşadım diğer ekipmanlarda mı sorun var acaba.

@Trinityseven0 harici Wi-Fi alıcısını kullanmayın bir süre, Ethernet kullanın.

Ek olarak ağ sürücünüzü güncelleyin.

Tamamdır deneyeceğim.

Sonuç: Sıfırladım birkaç gün sonra aynı şeyi tekrar yaşadım şu an daha yeni PC açtım ve direkt %100 CPU oldu yeniden başlattım düzelmedi üstüne kapatıp tekrar açtım siyah ekran yedim mouse ve farede elektrik yok ama sadece kasa çalışıyor ayrıca ekran da çalışmıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı