CPU fan soğutucu önerisi

tahapatron65

Decapat
Daha fazla  
Bende PC'nin üzerinde bu soğutucu var markalara takılmayın.
Bu soğutucu bendeki i7 870 işlemciye yetmiyor yük altında 99 dereceye kadar yükseliyor CPU 99 derecenin üzerine çıkmamak için kendi hızını düşürüyor fakat 98-99 derecelerde seyrediyor.

Mesele şu ki bu aşağıdaki soğutucuyu alsam fark eder mi? Ederse kaç derece eder tahminen teşekkürler.

Bence sizin termal macun sorununuzda var 99 derece en kötü soğutucu ile bile normal değil. Bir de soğutucunuz bir nedenden dolayı işlemciye tam temas etmiyor olabilir. Attığınız soğutucu fiyatına göre iyi denebilir fakat kasana sığar mı orası kesin değil.

Termal macunu yeni değiştirdim altın alaşımlı kaliteli macun kullanıyorum
Soğutucu işlemciye tam temas ediyor
Boşta 30 dereceye kadar iniyor
%40 yük altındayken bile 99dereceye çıkıyor.
Birisine sordum işlemcinin ömrü bitmiş dedi ondan fazla ısınıyor dedi.
Aşırı ısınmadan dolayı işlemcinin ihs kapağını sokup termal macununuda yeniledim.
İşlemcinin kendi termal macunu kurumuştu.

O soğutucuyla nasıl 99'u görüyorsun? Soğutucu montajın yanlış olabilir, kontrol et.

Doğru taktığıma eminim.
O sıcaklık değeri normalin çok üstünde termal macununuzu yenileyiniz.
Yeni yeniledim
O sıcaklığı alıyorsan ya fan işlemciye tam temas etmiyor ya da termal macun kötüdür. Termal macunun markası ne?
Markası heatsınk hy610 altın alaşımlı
Ayrıca başka macunlarda denedim aynı
Bence sizin termal macun sorununuzda var 99 derece en kötü soğutucu ile bile normal değil. Bir de soğutucunuz bir nedenden dolayı işlemciye tam temas etmiyor olabilir. Attığınız soğutucu fiyatına göre iyi denebilir fakat kasana sığar mı orası kesin değil.
Orasını hallederim
Doğru taktığıma eminim.

Yeni yeniledim

Markası heatsınk HY610 altın alaşımlı

Orasını hallederim

Başka termal macunda denedim etki etmedi
Asıl soru şu: 2 bakır borulu soğutucuyla
6 bakır borulu soğutucu arasında kaç derece fark eder.

Son düzenleme:
Doğru taktığıma eminim.

Yeni yeniledim

Markası heatsınk hy610 altın alaşımlı

Orasını hallederim

Başka termal macunda denedim etki etmedi
Asıl soru şu: 2 bakır borulu soğutucuyla
6 bakır borulu soğutucu arasında kaç derece fark eder.
5 derece fark eder fakat 2 borulu soğutucu ile bu kadar sıcaklıklara çıkman bayağı zor soğutucunu kontrol et.

5 derece fark eder fakat 2 borulu soğutucu ile bu kadar sıcaklıklara çıkman bayağı zor soğutucunu kontrol et.
6boruluyu sipariş vermiştim yolda geliyor dener size bildiririm
cevaplarınız için teşekkürler sorun büyük ihtimalle termal macunun ısı iletim değerinden kaynaklanıyor yeni aldığım soğutucudaki termal macunu kullandım yeni soğutucuyu taktım işlemci %100 yük altındayken 57 dereceyi geçmedi 30dk test ettim
benimki gibi eski işlemciniz varsa delid yapıp minimum 6w.k ısı iletim değerine sahip termal macun kullanın.
internette 12w.k olan var istedim bakayım ne kadar etki edicek.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı