CPU fanı dönmüyor

Anakart güç bağlantısını da yaptıysanız eğer ben olsam tekrar kabloları ve fanı söküp takardım. Yapmış olsam bile güç kablolarını sırasıyla kontrol eder farklı bir prize bağlardım.
Teker teker çıkarıp geri taktım fakat değişen bir şey olmadı,herhangi bir performans kaybım da olmadı bu durumdayken Rainbow Six Siege oynadım hatta.

Teker teker çıkarıp geri taktım fakat değişen bir şey olmadı, herhangi bir performans kaybım da olmadı bu durumdayken Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynadım hatta.

Hocam fan dönmezse işlemci ısısını atamaz, böyle kullanılması sağlıklı değil uyarmış olayım. Kasaya güç gidiyor anladığım kadarıyla, fan soketinizde yani elektrik almasında mı bir sorun var acaba.

Eğer tamamen doğruysa bağlantılar farklı bir uyumlu soğutucu takılarak anakarttaki sokette ya da fanın kablosunda sorun olup olmadığı anlaşılabilir ancak uğraştırıcı ve temin etmesi belki zor bir yöntem olabilir.

Bu şekilde kullanmayın bence ya da ısıyı sürekli PC'den kontrol edin ve zorlamayın. En kötü ihtimalle yeni bir fan almanız da gerekebilir ama en sağlıklısı böyle bir harcama yapmadan yukarıda dediğim yöntemle sorunun kaynağını bulmalısınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı