CPU fanı dönmüyor

KingKong_

Hectopat
Arkadaşlar HDD'm bozulduğundan dolayı SSD aldım ve bilgisayarcıya formatlatıp taktırdım. Eve geldim, tüm driverları falan hallettim, oyunlarda FPS düşüktü. Baktım işlemci 75 derece, fan dönmüyor. Nasıl halledebilirim (BIOS'tan kapandığını farz ederek)?
  • Gigabyte GA880GA UD3H
  • Athlon II X4 640
  • 750 Ti
  • 6 GB RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS içerisinde CPU fan kapatıldığını ilk defa duyuyorum. Tam tersine CPU fan takılı olmazsa boot sırasında CPU FAN ERROR verir sisteme fan takılı olmadığı için. CPU_FAN bölümüne başka bir fan takıp fanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. CPU üzerindeki fan bozulmuş olabilir.

Evet haklısın hatta bilgisayar ısınmamak için ve zarar görmemek için kendini aniden kapatır ve inan o fan dönmüyorsa saniyeler içinde ısınır.

Fansız nasıl Boot ediyor?

Dostum az önce BIOS'a girdim ve bilgisayardan yüksek bir sesle çat çut sesi geldi korktum.
Baktım işlemci fanı dönmeye başlamış hiçbir şey ellemeden fpsm normale döndü ilgi ve alakan için teşekkür ederim.
Şu anda 38 derece işlemci az önce 78 80 arasıydı hepinize teşekkür ediyorum sorunun çözülmüştür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…