Cpu Fanı Ne Tarafa Bakmalı ?

batuhankepez

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar cpu fanı ne tarafa bakmalı bir arkadaşım ramlere doğru bakmalı diyor ama ben resimdeki gibi taktım küçük kasa fanı havayı içeri çekiyor cpu fanıda soğuk havayı alıyor. Sizce nasıl olmalı?
10357259_10202442283313979_8677219765753131650_n.jpg

Ben yanlış bilgilendirmiyim ama şöyle , eğer işlemcinin fanından bashediyorsak ben 3 farklı bilgisayar kullandım 3'ünde de işlemci fanı dışarıya bakıyordu. Yani ana kartın tam tersi yönünde.

Ben alta doğru baktırdım. Ekran kartının alt panelinde doğru. Eğer arkaya veya üste taksaydım "bence" oradaki kasa fanları havayı dışarıya atmaya çalışırken CPU fanı aynı bölgedeki havayı içine çekmeye çalışacağı için bir sıkınkı çıkabilirdi.

Egzoz fanı dışarıya üflüyor. CPU fanı havayı çekiyor. Orda hava akışını yapamamıışsın. Benim kasada CPU fanı kuzeye bakıyor yani kasanın üst tarafına hava üflüyor ve herhangi bir sorun yaşamıyorum. Kasa hava sirkülasyonu özetlemek gerekir ise resimdeki gibi olması lazım. CPU fanı kuzeye hava üflücek şekilde takman lazım.
Hava-akimi.jpg

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı