Çözüldü CPU fanı yerine oturmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Travis_Bickle

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Radeon XFX RX6400 4gb GPU, AMD Ryzen 5 4500 CPU, 8+8 3000'lik DDR4 Ram, 650w 80+ PSU, Rampage Membran Klavye, AOC GM500 Mouse, AOC 24G2SP Monitör, Samsung SyncMaster 932NWE Plus 8000:1 5 ms İkinci Monitör, Rampage Kulaklık
Meslek
Öğrenci
PC açılmadı. İçini açtığımda pcu fanının düştüğünü ve arkadaki plakanın da düştüğünü görüp macunu yeniledim ve plakaya bastırarak fanın alttaki iki vidasını taktım ama diğer ikisi plakayı ittirsem de yerine oturmuyor. Bende bu şekilde PC'yi açtım ve sıcaklıklar boşta 75 derece şeklinde. Bu vidaları nasıl takacağım?

Ayrıca macun fazla sıvı geldi bana. Beyazdı.

Çözüm
Önce hangi işlemciyi kullanıyorsanız onu belirtin. Sonra anakart LGA1xxx yada AM3-4-5 hangisiyse onu öğrenin. Muhtemelen soğutucunuz bunlardan birine uygun olmadığı için 2 vidayı denk getiremiyorsunuz. Ve vida kullanıdığınıza göre büyük ihtimal INTEL kullanıyorsunuz. INTEL LGA1700 serisinde eski soğutucularının hiç birinin 4 vidasıda denk gelmiyor maalesef.

Sistem bir yıllık. O günden beri sıkıntı yok. Hazır sistemdi zaten.

İşlemci R5 4500
Soğutucu: Stok fan
Anakart: AM4

Sıkıntı yaratır size o şekilde görüntü atabilir misiniz acaba.

Hocam görüntüye gerek yok. Tarif ettiğim gibi.

Alttaki iki vida yerine oturdu ama diğer ikisi oturmadı bu yüzden soğutucu fanın alt kısmı aşağıda diğer taraf üstte. Soğutucu tam oturmuyor. Muhtemelen bu yüzden tam soğutmuyor.

Aldığınız soğutucu anakartınıza uyumsuz olabilir mi? Anakartınız ve aldığınız soğutucu nedri?

Yeni soğutucu almadım. Bir yıllık sistemin stok fanı.

Vidaları değiştirdim oldu tamam.
Önce hangi işlemciyi kullanıyorsanız onu belirtin. Sonra anakart LGA1xxx yada AM3-4-5 hangisiyse onu öğrenin. Muhtemelen soğutucunuz bunlardan birine uygun olmadığı için 2 vidayı denk getiremiyorsunuz. Ve vida kullanıdığınıza göre büyük ihtimal INTEL kullanıyorsunuz. INTEL LGA1700 serisinde eski soğutucularının hiç birinin 4 vidasıda denk gelmiyor maalesef.

Sistem bir yıllık. O günden beri sıkıntı yok. Hazır sistemdi zaten.

İşlemci R5 4500
Soğutucu: Stok fan
Anakart: AM4

Sıkıntı yaratır size o şekilde görüntü atabilir misiniz acaba.

Hocam görüntüye gerek yok. Tarif ettiğim gibi.

Alttaki iki vida yerine oturdu ama diğer ikisi oturmadı bu yüzden soğutucu fanın alt kısmı aşağıda diğer taraf üstte. Soğutucu tam oturmuyor. Muhtemelen bu yüzden tam soğutmuyor.

Aldığınız soğutucu anakartınıza uyumsuz olabilir mi? Anakartınız ve aldığınız soğutucu nedri?

Yeni soğutucu almadım. Bir yıllık sistemin stok fanı.

Vidaları değiştirdim oldu tamam.

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı