CPU fanı yönü önemli mi?

emrezen3

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2018
Mesajlar
45
Merhaba, bugün termal macun yeniledim CPU fanının yönünü ekran kartına bakar şekilde taktım. Yanlış mı yaptım?
 

Dosya Ekleri

  • 20220120_220451.jpg
    20220120_220451.jpg
    131,7 KB · Görüntüleme: 97
Maviler dışarıdan soğuk hava girişi sağlar kırmızılar sıcak havayı dışarı atan egzoz fanıdır yönleri ok ucuna doğru olmalıdır.

images (13).jpeg
 
Bana yanlış gibi geldi. Genelde havayı çektiği yüzü kasanın önüne, çıkış yaptığı taraf da arkaya bakmalı. Yani kasanın hava akışına uymalı. Şuan fanın yönüne göre ya sıcak havayı ekran kartına üflüyor, ya da ekran kartından gelen sıcak havayı çekiyor. 2 türlü de uzun vadede sıcaklık sorunu yaşanabilir. Bir kontrol edin.
 
nE? Bunu nasıl başardınız yahu, arkada egzoz fanı yoksa (var sizin PC'de) arka ön fark etmez ancak yukarı aşağı olması yanlış.
 
Yanlış bir montaj olmuş, hava sirkülasyonunun en iyi şekilde sağlanabilmesi için ön fanlardan gelen soğuk havayı ön fanlara bakan fanın içeri alıp soğutma bloğunun arkasından egzoz fana doğru üflemesi lazım.

Diğer bir değişle, hava sirkülasyonu:

Ön kasa fanları --> soğutucudaki hava alan fan --> egzoz fan

Şeklinde olmalı.
 
Sirkülasyondan öte ekran kartı backplate ısısını tekrar CPU'ya aktarmak yanlış oluyor. Sıcak havayla CPU soğutmaya çalışmak anlamsız.
 
Sirkülasyondan öte ekran kartı backplate ısısını tekrar CPU'ya aktarmak yanlış oluyor. Sıcak havayla CPU soğutmaya çalışmak anlamsız.

Yukarıdakilerin anlattığı gibi RAM'lere bakan tarafa taktım aşırı zorlandım takarken macunu yenilemedim daha bugün sürdüğüm için eninde sonunda takabildim AIDA64 testinde 55'i geçmedi ama içimde bir şüphe var yanlış bir şey yapmış olabilir miyim?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı