Çözüldü CPU kullanımı boşta %20'den inmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
RAM
16gb 3600Mhz
Ekran kartı
Asus rtx 3060ti
Anakart
asus b450m-a II
İşlemci
Ryzen 5 5600
Boşta bilgisayar %20'den aşağıya inmiyor. Virüs taraması falan yaptım ama hiçbir şey çıkmadı. Bilgisayarı aldığımdan beri beklediğim performansı alamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Forumu geçen ay açmıştım sorunu buldum. Kulaklığın 7.1 uygulaması yüzünden çok fazla kullanıyor. İndirdiğim zaman boşta 20leri görüyor. Silince geri düşüyor Razer uygulaması.
Bu sorun sanırım Armoury Crate'nin kendi indirdiği yazılımlarla ilgili olabilir gibime geliyor çünkü onları indirdikten sonra oldu ama görev yöneticisinde kullandığını görmediğim için şüphelenmedim sorun onlar olabilir mi aisuite falan ve bozulmuş dosya için yine CMD komutu vardı onunla taradım bilgisayarı 1 tane bozuk dosya buldu düzeltti.

Armoury Crate, Dragon Center gibi yazılımlar kafalarına göre iş yaparlar eğer bunlara ihtiyacın yoksa kaldır ya da formattan sonra geri yükleme. Bende hem ASUS hem de MSI donanımlar var ve ikisini de kullanmıyorum. RGB bozmak ve fan ayarı sapıttırmaktan başka işe yaradıklarını görmedim. Sistemi devamlı meşgul tutmaları da cabası.

Aynen hocam, ondanım ben.
Direkt formatı görünce komik buldum kusura bakma. :)

Daha önce Windows 10 dada oluyordu bu o yüzden 11'e geçtim ama hala çözemedim ısınma sorunu da yok sıvı soğutma işlemcim.
Soğutucu doğru takılıdır umarım. Sorun donanımsal gibime geliyor, PSU falan ne yetersiz geliyordur belki, yazmamışsın ya da ben göremedim.

Armoury Crate, Dragon Center gibi yazılımlar kafalarına göre iş yaparlar eğer bunlara ihtiyacın yoksa kaldır ya da formattan sonra geri yükleme. Bende hem ASUS hem de MSI donanımlar var ve ikisini de kullanmıyorum. RGB bozmak ve fan ayarı sapıttırmaktan başka işe yaradıklarını görmedim. Sistemi devamlı meşgul tutmaları da cabası.

Tamam bir de onları kaldırarak deneyeyim.

Direkt formatı görünce komik buldum kusura bakma. :)

Soğutucu doğru takılıdır umarım. Sorun donanımsal gibime geliyor, PSU falan ne yetersiz geliyordur belki, yazmamışsın ya da ben göremedim.

850watt PSU ve ısınma sorunuda yok bilgisayarımda.

Tamam bir de onları kaldırarak deneyeyim.

850watt PSU ve ısınma sorunuda yok bilgisayarımda.

%50 kullanımda 50 derece. Fan standart modda.

KMSpico ile CMD üzerinden aktifleştirmeyi aynı cümlede bile kullanmak abes, kendi geliştiricisinin uzun yıllar önce bırakıp önüne gelenin virüs ile ortaya attığı bir yazılımla kendi bilgisayarın üzerinden komutla yaptığın bir işlem aynı yolu izlemez.

Peki senden ricam konu sahibi ile aynı sunucuya bağlı olmamıza rağmen neden benim işlemcim boşta %1 kullanılıyor bana açıklar mısın? Çünkü CMD ile etkinleştirdiğim için işlemcimin boşta kesinlikle yüksek kullanılması gerekiyordu dediğine göre.

Eki Görüntüle 2141932

Ben arkadasa kesinlikle sorunun sebebi bu, sunu yap demiyorum fark ettiyseniz hocam. Ayrıca KMS veya CMD ile etkinlestirince sorun olmuyorsa bunca insan affedersin de keriz mi o kadar key alıyorlar? Saçma degil mi yani senin savundugun şey?

Senin sistemin de sıkıntı olmuyor olması, sorunun kaynagını degistirir mi? Degistirmez. Ornek olarak AMD ekran kartına sahip olup da WattMan yasayanlar da var yasamayanlar da. AMD ekran kartları kesinlikle WattMan sorunlu diyebiliyor muyuz veya sorunsuz? Sende olmayan onda olabiliyor, arkadasa cozum sunuyorum gelip baltalayacagına fikir sunda hep birlikte bilgilerimiz artsın.

Hala fikrimin arkasındayım, sorunun sebebi CMD ile etkinleştirdigin Windows.

Ben arkadasa kesinlikle sorunun sebebi bu, sunu yap demiyorum fark ettiyseniz hocam. Ayrıca KMS veya CMD ile etkinlestirince sorun olmuyorsa bunca insan affedersin de keriz mi o kadar key alıyorlar? Saçma degil mi yani senin savundugun şey?

Senin sistemin de sıkıntı olmuyor olması, sorunun kaynagını degistirir mi? Degistirmez. Ornek olarak AMD ekran kartına sahip olup da WattMan yasayanlar da var yasamayanlar da. AMD ekran kartları kesinlikle WattMan sorunlu diyebiliyor muyuz veya sorunsuz? Sende olmayan onda olabiliyor, arkadasa cozum sunuyorum gelip baltalayacagına fikir sunda hep birlikte bilgilerimiz artsın.

Hala fikrimin arkasındayım, sorunun sebebi CMD ile etkinleştirdigin Windows.

Elma ile armutu birbirine karıştırıyorsun. O vakit yüzlerce, binlerce lira verip orijinal lisans alanlar keriz mi gidip 20-30 liralık key almıyorlar diyelim tam olsun. Benim sistemimde sorun olmaması sorunun kaynağını pekala değiştirir, iki bilgisayar aynı sunucuya aynı şekilde bağlanıyorsa ama arada ciddi bir boşta CPU yüzdesi kullanımı farkı varsa niye buraya odaklanalım?

Wattman dediğin olay kartın üreticisinin kullandığı vBIOS ve stok değerlerden, bilgisayardaki PSU besleme kalitesine, RAM stabilitesine, cihazda yüklü diğer uygulamaların donanım hızlandırma seçeneğini kullanıp kullanmamasına kadar sayısız ihtimali barındırır. Senin 1 sene boyunca sorunsuz kullandığın AMD kartı sattığın kişi ertesi gün "bu Wattman veriyor" dediğinde kart bozuk demezsin değil mi?

850watt PSU ve ısınma sorunu da yok bilgisayarımda.
Bileşenlerin doğru takıldığından eminsiniz. Arızalı bellek mi var acaba... RAM'leri BIOS ayarlarından bir kontrol edin doğru mu, hatta BIOS güncel mi? Başka da bir şey gelmiyor aklıma.
İnternette bir tane sitede CMD'ye komut girdirdi öyle aktif oldu orijinal satın almadım ama KMS ile de aktif etmedim birkaç tane kod yapıştırdım.
Siz CMD'ye ne yazdınız ki?

Bileşenlerin doğru takıldığından eminsiniz. Arızalı bellek mi var acaba... RAM'leri BIOS ayarlarından bir kontrol edin doğru mu, hatta BIOS güncel mi? Başka da bir şey gelmiyor aklıma.

BIOS'um güncel ve ASUS'un hızlandırma ayarı seçili parçalarda herhangi bir sorun yok 3 aya yakındır kullanıyorum 1 RAM 16 GB 2. slota takılı ve sorunum işlemcide RAM'da değil.

Elma ile armutu birbirine karıştırıyorsun. O vakit yüzlerce, binlerce lira verip orijinal lisans alanlar keriz mi gidip 20-30 liralık key almıyorlar diyelim tam olsun. Benim sistemimde sorun olmaması sorunun kaynağını pekala değiştirir, iki bilgisayar aynı sunucuya aynı şekilde bağlanıyorsa ama arada ciddi bir boşta CPU yüzdesi kullanımı farkı varsa niye buraya odaklanalım?

WattMan dediğin olay kartın üreticisinin kullandığı VBIOS ve stok değerlerden, bilgisayardaki PSU besleme kalitesine, RAM stabilitesine, cihazda yüklü diğer uygulamaların donanım hızlandırma seçeneğini kullanıp kullanmamasına kadar sayısız ihtimali barındırır. Senin 1 sene boyunca sorunsuz kullandığın AMD kartı sattığın kişi ertesi gün "bu WattMan veriyor" dediğinde kart bozuk demezsin değil mi?

Ben de sana aynı seyi anlatıyorum, sorunlu veya sorunsuz diyemem diyorum hocam okumuyorsun sanırım yazdıklarımı. Varsa sunacak çözümün sun arkadasa, sorun çözülürse bu sorunun da çözümü buymus diyelim. Gelip de mesaja gülücük, begenmeme bırakıp da kesin bir bicimde bundan kaynaklanmıyor demek dogru degil. İyi sosyaller.

Bulup atayım kodları.

CMD komutlarıyla Windows 11 nasıl etkinleştirilir bu sitedekini yazdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı