Cpu Kullanımı oyun oynarken %90+ oluyor

Kaŕfrs bence sen ekran karti yenileme. Yerine saglam bir sogutucu al. Kasaya RAM, ekran karti ne kadar onemliyse bence sogutma da okadar onemli. Arkadaslarin dedigi gibi bi de guzel bir macun al sur.

Merhaba arkadaşlar;
Eskiden Pentium D işlemcim vardı. Q6600 geçmek için Q6600 ve anakart felan aldım her şeyi yaptım ama en sevdiğim ve oynamak istediğim "BF3" oyunu oynayamıyorum. Şu sorunu çözene oyun gönderebilirim isterse :=) Neyse konumuza gelelim.

Q6600 2.7Ghz O.C'li işlemcim var.
GT420 E.K. var.
8.1 PRO 32Bit kurulu.(64'e işlerim bittiği zaman geçiş yapıcağım.)
BF3 Originde Orjinal.

Resimler;

Burada kasarken;

Eki Görüntüle 42465

Bu da 10 saniye geçtikten sonra;

Eki Görüntüle 42466

Burada da CPU'ya abanan işlemler;

Eki Görüntüle 42467

------------------

Böyle oluyor ve GPU Kullanımıda buna bağlı olarak %20lere düşüyor bu sayede 5-10FPS alıyorum; aradan 10 saniye geçtikten sonra CPU kullanımı %70lere felan geliyor ve GPU Kullanımı %99 oluyor bu sayede 20-25 FPS arası rahat bir şekilde oynuyorum.

• Karspersky ile tarattım, şimdide ESET ile taratacağım.

Diğer sorum ise;
GT420'yi satıp üstüne para ekleyip R7 260X'i almayı planlıyorum, bu sorun gene olur mu? Yani boşuna bu E.K.'nı almıyayım.
bu sorunu çözebildiniz mi aynısını yaşıyorum üstünden 3 yıl geçmiş :) inş mesajı görürsünüz

Büyük ihtimalle işlemci ısınıyor. Başka ekran kartı taksanızda sorun devam edebilir. İşlemcinin macununu yenileyip bilgisayarı temizleyin derim. Çok başıma gelen bir sorun olduğu için yazdım. Başka sebeleri de olabilir ama çoğunlukla böyle.

Teşekkürler reis.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı