Selam, anakartım Gigabyte Aorus B560M Elite.
Anakartımda 3 tane SYS_FAN.
1 CPU_FAN.
1 CPU_OPT girişleri var.
Kasam MSI sekira 100R, şu an 3 önde 1 arkada 4 tane fan takılı ve bir tane "1 to 3 fan splitter cable" kablosu var. Benim düşüncem: Öndeki 3 fanı spliter cable ile tek girişe dönüştürüp SYS_FAN 3'e takmak.
Arkadaki 1 egzoz fanını da SYS_FAN1'e takmak.
Eğer doğruysa güzel soruma geleyim.
Sıvı soğtucum Corsair H45, tek fanı var 120mm. Anakartımda pump fan girişi olsaydı pompayı pump fana fanı da CPU fana takacaktım. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.
2. sorum da cpu_opt girişi ne işe yarıyor, ne bağlanıyor ve ben pompayı, radyatörün fanını nereye takacağım lütfen bilgilendirir misiniz
Bu konu hakkında pek bilgim yok tane tane anlatırsanız çok sevinirim.
CPU_OPT genelde pompa için kullanılıyor. Tavsiyem pompayı oraya takmanız. Aslında BIOS'tan veya Windows altından Gigabyte yazılımı ile pompa devrine bakın. Yüksek olması gerek. CPU_OPT gerekli enerjiyi sağlamalı ama bu anakarta göre değişebilir.
CPU_OPT genelde pompa için kullanılıyor. Tavsiyem pompayı oraya takmanız. Aslında BIOS'tan veya Windows altından Gigabyte yazılımı ile pompa devrine bakın. Yüksek olması gerek. CPU_OPT gerekli enerjiyi sağlamalı ama bu anakarta göre değişebilir.
Teşekkürler peki yakın zamanda 240'lık soğutucu almayı düşünüyorum, bildiğim kadarıyla kutusundan 2 fanı tek girişe bağlamaya yarayan kablo çıkıyormuş. 2 fanı o kablo ile aynı şekilde CPU_FAN a takıp pompayı da CPU_OPT ye taksam dediğinizden farkı yok sanırım yine çalışır.
Hızlı cevap için çok minnetarım <3 koskoca recep baltaş be