CPU sıcaklığı 100 dereceye çıkıyor

OMFA

Decapat
Daha fazla  
Bir oyunu açtığım anda CPU sıcaklığı 100°c'ye kadar çıkıyor. CPU sıcaklığına hiç bakmadım laptopu aldığımdan beri (yaklaşık 10 ay oldu). Bugün önüme düştü CPU sıcaklığı ile ilgili bir yazı. Ben de kontrol edeyim dedim ve sonuç bu. Nedeni darboğaz olabilir diye düşünüyorum ama emin değilim. Bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?
Laptopum: ACER Nitro 5 Intel Core i5-12500H 8GB 512GB SSD 4GB RTX3050Ti DOS 15.6

Bu ssi almadan önce 100°C'ye kadar çıktı

Son düzenleyen: Moderatör:
En yakın bilgisayar bayisine gidip içini açtırıp macun sürdürüp temizlettirin fanlar tozla dolmuş olabilir darboğaz olacağını sanmıyorum.

Bir oyunu açtığım anda CPU sıcaklığı 100°c'ye kadar çıkıyor. CPU sıcaklığına hiç bakmadım laptopu aldığımdan beri (yaklaşık 10 ay oldu). Bugün önüme düştü CPU sıcaklığı ile ilgili bir yazı. Ben de kontrol edeyim dedim ve sonuç bu. Nedeni darboğaz olabilir diye düşünüyorum ama emin değilim. Bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?
Laptopum: ACER Nitro 5 Intel Core i5-12500H 8GB 512GB SSD 4GB RTX3050Ti DOS 15.6

Eki Görüntüle 2241970

90 dereceler laptop için normal ama 100 derece biraz fazla sıcak.

En yakın bilgisayar bayisine gidip içini açtırıp macun sürdürüp temizlettirin fanlar tozla dolmuş olabilir darboğaz olacağını sanmıyorum.
Tek bayisi var. O da 800 km uzakta. Bu yüzden herhangi bir bilgisayarcıya verirsem sıkıntı çıkar mı sizce, garantisi kolay kolay bozulur mu ?

Darboğaz falan yok. Macun yenilemeyi deneyin.
8 gb RAM var ve bellek %70 kullanılıyor görünüyor. Pek bilgim yok. Hazır bayiye gönderecekken 8 gb falan takılır mı yoksa sizce hiç sıkıntı çıkarmaz mı RAM?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı