CPU sıcaklığını nasıl düşürebilirim?

• Konuyu başlatan Itx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.270
Sg13 içerisinde AMD stok fanından tam anlamıyla verim almak gerçekten zor. İşlemci soğutucusunu bu kasaya özel seçmek gerekir. 120mm sıvı soğutucu veya uygun TDP değerinde düşük profilli bir işlemci soğutucusu kullanılmalı.

Cooler Master MasterLiquid Lite 120 (Su soğutma) AM4 Destekli CPU Soğutucusu 120mm Radyatör (MLW-D12M-A20PW-R1)
Bütçemi zorlamam gerekiyorsa zorlayacağım sıvı soğutma için... Peki bu ürün nasıldır? Yorumları iyi gibi, önerir misiniz?
Güç kaynağınız sfx mi?
Maalesef, atx psu... O yüzden kasanın içinde hava akımı yok.
Soğutucunun tam oturduğundan emin misiniz? Eğer tam oturmamışsa soğutucuyu silin ve yeni bir termal macun sıkıp yeniden düzgün bir şekilde soğutucuyu oturtun.
Eminim.

Cooler Master MasterLiquid Lite 120 (Su soğutma) AM4 Destekli CPU Soğutucusu 120mm Radyatör (MLW-D12M-A20PW-R1)
Bütçemi zorlamam gerekiyorsa zorlayacağım sıvı soğutma için... Peki bu ürün nasıldır? Yorumları iyi gibi, önerir misiniz?
Bu modeli Silverstone RVZ03 içerisinde Noctua fan ile kullanıyorum. Oyunlarda maksimum 63-65 derece performans alıyorum. Bence uygun modellerden biri.

SG13 için SFX neredeyse şart fikrimce. Büyük ihtimal ile işlemci soğutucusu ve psu arasında çok mesafeniz kalmamıştır.

Şu sıralar ekstra fan alma durumum olmadığı için CPB kapattım. Performans açısından bir kaybım olmadı, olduysa da hissedilmeyecek kadar oldu ki hiç hissetmedim bile. Aynı işlemciyi kullanıyoruz. CPB kapattım 15 dereceye kadar indi sıcaklıklar yük altında. Bu sıcak yaz günlerinde 2-3 fazla FPS için ısıtmaya değmez. Bence stok fan da gayet yeterli overclock meraklısı olmayanlar için.

Şu sıralar ekstra fan alma durumum olmadığı için CPB kapattım. Performans açısından bir kaybım olmadı, olduysa da hissedilmeyecek kadar oldu ki hiç hissetmedim bile. Aynı işlemciyi kullanıyoruz. CPB kapattım 15 dereceye kadar indi sıcaklıklar yük altında. Bu sıcak yaz günlerinde 2-3 fazla FPS için ısıtmaya değmez. Bence stok fan da gayet yeterli overclock meraklısı olmayanlar için.
CPB kapattım, yukarıda bir arkadaşın önerdiği üzere cpu güç limitini yüzde 80 e çektim ancak 2 derece kadar farketti.
Kasa içindeki hava akımının kısıtlı olması zorlayan durum, denemek için biraz yüke bindiricem. Düzelmemişse mecbur sıvı soğutma alıcam.

CPB kapattım, yukarıda bir arkadaşın önerdiği üzere cpu güç limitini yüzde 80 e çektim ancak 2 derece kadar farketti.
Kasa içindeki hava akımının kısıtlı olması zorlayan durum, denemek için biraz yüke bindiricem. Düzelmemişse mecbur sıvı soğutma alıcam.

İşlemciyi 4 GHZ'e çıkarıp dibine kadar overclock yapma planınız yok ise sıvı soğutma gibi yüksek maliyete girmeyin derim şahsen. Ucuz sıvı soğutmaların stok soğutucudan farkı yok.

CPB kapatmanın ve güç limitini 80 e çekmenin işe yaradığını söylemeliyim. Başlıkta belirttiğim veriler GTA V oynarken alındığı için yine burdaki verilerle karşılaştırmanın doğru olacağını düşündüm. PC boşta yine 50 derecelerde dolaşıyor ancak oyun esnasında yapmamı söylediğiniz ayarlar sonrasında max. 73 dereceyi gördüm. Psu yu konuda belirttiğim gibi ters takmıştım, normal konumunda hangi sıcaklıklara ulaştığını görmek için yeniden taktım. Normal konumunda max.69 dereceyi gördüm. Beni şuanlık idare eder sıcaklıklar, ileride sıvı soğutmanın şart olacağı aşikar... Fikrini belirten ve bana zaman ayıran herkese teşekkürler.

Sg13 gibi hava akımının düşük olduğu ITX kasalarda işlemcinizi stock değerlere yakın çalıştırmanız için sıvı soğutmaya ihtiyacınız olacak. CoolerMaster Masterliquid lite 120 fiyat/performans oranı yüksek başarılı bir sıvı soğutma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı