CPU sıcaklığını nasıl öğrenebilirim?

Katılım
27 Mayıs 2012
Mesajlar
186
Arkadaşlar, bilgisayrımdaki işlemcimin yük altında sıcaklık değerlerini öğrenmek istiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Kaç derecenin üstü tehklikelidir? Eğer sıcak ise ne yapmamı önerirsiniz?
 
AIDA64 Extreme Edition programı ile öğrenebilirsin. 80 derece ve üzeri normal değildir. 65 derece ise ortadır normaldir yani. Eğer iyi bir işlemci soğutucun varsa 50 derece olur en az. Yani 80-90 ve üzeri kötü, 65-70 normal, 50-55 çok iyi.
wink.png
 
AMD Farkı bu olsa gerek. Aman forumda kavga çıkmasın.

c2unn.png



Eğer sıcaklığın yüksek çıkarsa fanı falan kontrol et, en son kasayı ne zaman açtın. Çünkü benim bi tane casper vardı uzun süre kasayı açmamıştım sıcaklık 70 derece civarıydı. Termal macun kurumuş. Sendede aynı durum olabilir ama sıcaklığın 36 civarıysa fazla kurcalama :) Bilgisayarı daha uzun süre kullanırım diyorsan fan da alabilirsin. Bende şuan Tt contac21 var, işimi görüyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AIDA64 Extreme Edition Programı ile öğrenebilirsin. 80 Derece ve üzeri normal değildir. 65 Derece ise ortadır normaldir yani. Eyer iyi bir işlemci soğutucun varsa 50 derece olur en az. Yani 80-90 ve üzeri kötü, 65-70 normal, 50-55 çok iyi. ;)

50 derece olur en fazla demek istedin galiba.
 
En fazla 50 derecemi. Yok artık ya Abartmayın! En fazla 70 derecedir bir işlemci sıcaklığı. En düşüğü ise 40 civardır diyelim hadi.

Bu arada yük altında hesaplıyoruz...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı