CPU soketi pinleri yamuk mu nasıl anlaşılır?

Zelmore

Kilopat
Arkadaşlar resmini koyduğum pinler yamuk mu? İşlemci fanı çok az dönüyor duruyor, sistem açılmıyor diye şikayetim vardı,

IMG_20200702_195605.jpg

Bilgisayarcı pinleri yamultmuşsun dedi. Resmi olabildiğince net çekmeye çalıştım. Anakart Esonic H55kcl. Yamuk ise yapabileceğim bir şey var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş anakartın soketini çekmişsin orada yamulcak bir şey yok işlemcinin arka kısmını çekip atsaydın daha sağlıklı olurdu.

intel sistemlerde pinler anakart üzerinde. Üst pinler yamuk görünüyor gibi, yandan çekersen daha rahat anlarız.

Kameram kötü olduğundan dolayı tam net çekemiyorum kusura bakmayın. Fotoğrafta sağdakilerde hepsinde sola doğru eğilme var fakat o kadar düzgün duruyor ki normalmiş hissine kapılıyorum.
IMG_20200702_203252.jpg

Bilgilendirmen için teşekkür ederim dostum çok saçma değil mi?

Konu biraz sapıyor ama olsun. Eğer intel her seferinde soket değiştirmese gayet mantıklı. İşlemci maliyeti düşer biz de yeni nesil işlemciye geçerken anakart değiştirmeden daha az fiyat ile geçeriz.

Kameram kötü olduğundan dolayı tam net çekemiyorum kusura bakmayın. Fotoğrafta sağdakilerde hepsinde sola doğru eğilme var fakat o kadar düzgün duruyor ki normalmiş hissine kapılıyorum.Eki Görüntüle 606035

O normal olarak gördüğün tüm pinler yamuk. Arkadaşlarında belirttiği gibi düzeltebilirsin. Nasıl yapacağın hakkında hiçbir fikrin yoksa YouTube'da anakart pini düzeltme gibi videolar vardır bakarak yapabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı