CPU yük altındayken ekran gidip gelmesi

GPU sıcaklığınız nedir ? GPU'nun driverlarını DDU ile silip, temiz bir kurulup yapıp test edebilirsiniz. CPU'nun stres testlerinde 60-70 olması ancak oyunlarda 80-90 olması biraz enteresan geldi. CPU testlerini hangi program ile yapıyorsunuz ?

GPU sıcaklığınız nedir? GPU'nun driverlarını DDU ile silip, temiz bir kurulup yapıp test edebilirsiniz. CPU'nun stres testlerinde 60-70 olması ancak oyunlarda 80-90 olması biraz enteresan geldi. CPU testlerini hangi program ile yapıyorsunuz?

HP diagnostics ile yapıyorum sorunun GPU driverlarında olduğunu da sanmam bilgisayara henüz yeni format attım. Bu problem ara ara tarayıcıda gezerken de oluyor o sebeple sorun GPU ile alakalı değil.

OCCT, AIDA64 vb. programlar ile strest testine sokabilirsiniz CPU ve GPU'yu gerçek ısı değerlerini görmek için. Stres testlerinin amacı işlemciyi %100 yük altına sokmaktır. Oyunlarda 800-90 arasına çıkan bir işlemcinin stres testinde daha yüksek sıcaklıklara çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca, görüntü kaybı yaşandığı için DDU önermiştim, şu an bunu yapmayı düşünmediğinize göre farklı bir yorumum yok. Belki başka arkadaşlar farklı şeyler önerebilirler.

OCCT, AIDA64 vb. programlar ile strest testine sokabilirsiniz CPU ve GPU'yu gerçek sıcaklık değerlerini görmek için. Stres testlerinin amacı işlemciyi %100 yük altına sokmaktır. Oyunlarda 800-90 arasına çıkan bir işlemcinin stres testinde daha yüksek sıcaklıklara çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca, görüntü kaybı yaşandığı için DDU önermiştim, şu an bunu yapmayı düşünmediğinize göre farklı bir yorumum yok. Belki başka arkadaşlar farklı şeyler önerebilirler.

AIDA64 ile stres testi yaptım sıcaklık 91-92 derece ve fpu stres testi esnasında ekran gitmeye başlıyor.

Tekrardan DDU ile ekran kartı driverını silip, güncel versiyonunu sitesinden indirerek kurmanızı öneririm. Eğer bundan sonrasında da GPU testinde ekran gitmeye devam ederse, ekran kartınız bozulmuş olabilir. Teknik Servis'e danışırsınız.

Laptopların yaz aylarında fazla ısındığı forumda sürekli konuşulan bir durum, ancak termal macun yenilemeniz belki işlemci sıcaklığınızıda düşürebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı