CPU-Z skorum normalden neden daha yüksek?

Makaleler
2
Öncelikle merhabalar,
i3-9100F işlemcisine sahibim. CPU-Z üzerinden benchmark yapmak istedim ve yapılan başka 9100F testlerinden yaklaşık tek çekirdekte 21 puan, çok çekirdekte de 84 puan daha fazla aldım. Bunun temel sebebi ne olabilir? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

q.PNG

rt.PNG

CPU-Z'nin sitesinde yazan sonuç "aynı işlemci için konuşuyorum" TurboBoost özelliği kapalıyken mi yapıyor benchmark'ları hocam?

Bilmem, soğutma kaynaklı olabilir eğer iyi bir soğutman varsa TurboBoost ile işlemcin 5 GHz'e kadar ulaşmıştır böylece iyi bir puan almıştır.

İşlemcinin turbo ile çıkacağı frekans soğutmadan soğutmaya değişiyor biliyorum. Mesela benim işlemci 4.0GHz'e kadar çıkabiliyor normalde ama yük altında maksimum 3.8GHz görebiliyorum.

5 GHz mi? Eğer bu mümkünse cidden çok iyi. Ben 4.2 GHz'e kadar Boostlayabiliyor diye biliyorum. Nasıl çalışıyor tam olarak bu sistem?

Intel işlemcilerin yazılımsal ve donanımsal özelliği.

İşlemci serin çalışınca daha fazla performans için saat hızını yükseltir.

İyi bir soğutman varsa bu sistem ile vaad değerlerinin üstüne çıkman mümkün.

Fakat, düşük bir ihtimal sonuçlar eski veya yanlış olabilir.

İşlemcinin turbo ile çıkacağı frekans soğutmadan soğutmaya değişiyor biliyorum. Mesela benim işlemci 4.0GHz'e kadar çıkabiliyor normalde ama yük altında maksimum 3.8GHz görebiliyorum.

İşlemciniz intel ise tek çekirdek 4 GHz diğer çekirdekler 3.8 olarak çalıştığından öyle görüyorsunuzdur hocam. Benim de işlemcim 4.2'e kadar çıkabiliyor ama tek çekirdekte 4 olarak çalışıyor sürekli.

İşlemciniz intel ise tek çekirdek 4 GHz diğer çekirdekler 3.8 olarak çalıştığından öyle görüyorsunuzdur hocam. Benim de işlemcim 4.2'e kadar çıkabiliyor ama tek çekirdekte 4 olarak çalışıyor sürekli.
Hayır, hepsi 3.8 çalışıyor. Sürekli olarak takip ederim.

Bence bu sadece yeni nesile özgü bir durum değil; E8400 - E8500 - Q9400 - Q9550 ile yaptığım CPU-Z Benchmark'ta da aynı durum söz konusuydu. Tek soru, bu tür eski işlemcilerde de Turbo Boost yok? :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı