Çözüldü Crack oyun indirince diskimden 150 GB gitti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Efe Emre

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
43
Merhaba az önce çoğu zaman olduğu gibi crack oyun indiriyordum indirdikten sonra da o klasör özelinde Windows Defender virüs taraması yaptım. Fakat sonra bir şey fark ettim aynı gün içinde C diskimde 200 GB civarı boş alan olmasına rağmen o an 50 GB gösteriyordu fakat oyun sadece 50 GB idi. Sonra sayfayı yenilediğimde iki saniye öncekine göre 300 MB daha artmıştı kullanılan alan. Anında PC restart attım ve bu ilerleme durmuştu ve bu oyundan kaynaklandığını az çok tahmin edebiliyordum. Ve bir şey denedim. Tekrar virüs taraması başlattığımda yeniden diskimden alan gittiğini gördüm ve taramayı durdurunca da bunun durduğunu gördüm. Mümkün olduğunca çabuk format atacağım fakat korkum şu acaba virüs başka dosyalara resimlere videolara yayılmış mıdır? Yani formatı attıktan sonra bilgisayarıma virüsü tekrar sokmaktan korkuyorum. Ne önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimalle dosyaları RAR'dan çıkarırken diske kaydedip çıkardınız, %temp% klasörünü temizlemeyi deneyin.
Hocam dediğiniz klasörü temizledim ve disk sorunu çözüldü fakat en son sildiğim trojandan sonra bir tarama daha yaptım ve yine bir trojan buldu. Onu da sildim ve şu an yeni tarama yaptığımda tehdit bulunamadı diyor. Acaba format atmama gerek var mı? İnternette trojanlar hakkında yazılanlar pek iç açıcı değil çünkü. Ama @Castiel Winchester biraz da olsun içimi rahatlattı bu konuda. Her ihtimale karşı format belleği hazırladım ama şimdilik düşünüyorum. Yardımcı olan herkese teşekkürler 🙂
Bence yok ama yine de siz bilirsiniz, hangi AV ile taratmıştınız? Garanti olsun diyorsanız başka antivirüsler de deneyebilirsiniz.
 
Ben virüs bulaştığında Kaspersky + Malwarebytes ile taratmıştım, dediğim gibi büyük ihtimal başka virüs çıkmaz ama isterseniz taratabilirsiniz.
 
Geçiçi dosyaları temp klasöründe önbelleğe almış iptal edincede önbellek klasöründe kalmış crackli oyunlar dosyaları daha hızlı indirebilmeniz için max oranda sıkıştırır bu yüzden indirdiğiniz oyunu kurduktan sonra önbellek temizlenir ve alan açılır yani sorun yok, virüs uyarısıda korsan olduğundan kaynaklı endişelenecek bişey yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı