Merhaba. Birkaç gün önce bir siteden Soundpad'in crack halini indirdim fakat dosyayı hiç açmadım EXE'yi falan çalıştırmadım fakat bugün tam açıcakken VirusTotal'de bir aratayım dedim tam aratacakken Windows Defender trojan karantinaya aldı. Soundpad'den gelmişti fakat hiç açmadım. Sonra tam tarama yaptım tam tarama sonucu aktif bir trojan buldu onu da karantinaya aldı. Şu anda bir şey yok gibi ama emin değilim. Herhangi bir Kaspersky tarzı antivirüsüm falan da yok. Sizce format gerekir mi? İndirdiğim site bu:
Merhaba. Birkaç gün önce bir siteden Soundpad'in crack halini indirdim fakat dosyayı hiç açmadım EXE'yi falan çalıştırmadım fakat bugün tam açıcakken VirusTotal'de bir aratayım dedim tam aratacakken Windows Defender trojan karantinaya aldı. Soundpad'den gelmişti fakat hiç açmadım. Sonra tam tarama yaptım tam tarama sonucu aktif bir trojan buldu onu da karantinaya aldı. Şu anda bir şey yok gibi ama emin değilim. Herhangi bir Kaspersky tarzı antivirüsüm falan da yok. Sizce format gerekir mi? İndirdiğim site bu:
Öncelikle bu tip dosya linklerini paylaşmayın ki merakı yüzünden insanların da canı yanmasın.
Hiçbir şekil ve şart altında crack indirmeyin, illa kullanacaksanız da kişisel hiçbir verinizin olmadığı makinalarda kullanın. Bu tip dosyaların içerisinde ne olacağı hiç belli olmaz.
Antivirüsler gerçekten zararlı olduğu için de orjinal içeriği değiştirilmiş yada değiştiirme kodları tespit ettiği için de virüs uyarısı verebilir.
Öncelikle bu tip dosya linklerini paylaşmayın ki merakı yüzünden insanların da canı yanmasın.
Hiçbir şekil ve şart altında crack indirmeyin, illa kullanacaksanız da kişisel hiçbir verinizin olmadığı makinelarda kullanın. Bu tip dosyaların içerisinde ne olacağı hiç belli olmaz.
Antivirüsler gerçekten zararlı olduğu için de orijinal içeriği değiştirilmiş ya da değiştiirme kodları tespit ettiği için de virüs uyarısı verebilir.
Hocam ayrıca sitenin kendi virüs değil dosyayı oraya yükleyen insanlar içine virüs koyabilir ayrıca EXE'yi açmadan nasıl geldi anlamadım.
VirusTotal link var mı?
Crack tarzı uygulamalarda ne kadar bilinçli olursanız olun büyük tehlike altında olursunuz. Bu sebeple oyun için kullanacağınız makina da kişisel verilerinizin yada öneemli dosyalarınızın olmaması gerekiyor yoksa ülkenin ekonomik durumu ortada o konuda birşey diyemem.