Creality K1 3D yazıcı filament gelmiyor ve boşa yazıyor

eypakts

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Crealty K1 yazıcısını aldık fakat bir türlü düzgün baskı alamıyoruz. İlk yazıcım, cok fazla tecrübeli değilim. Dilimleme ayarlarında bir yanlış mı yapıyorum anlamadım.

Bazen baskı belli bir yere kadar geliyor sonra IP'lik gibi oluyor ve kırılgan oluyor. Bazen ilk katmanı atarken filament belli bir yerden sonra gelmiyor boşa yazdrıyor, filamenti manuel elimle ittiğimde akıyor tıkanıklıkta yok ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, crealty K1 yazıcısını aldık fakat bir türlü düzgün baskı alamıyoruz. İlk yazıcım, cok fazla tecrübeli değilim. Dilimleme ayarlarında bir yanlış mı yapıyorum anlamadım.

Bazen baskı belli bir yere kadar geliyor sonra IP'lik gibi oluyor ve kırılgan oluyor. Bazen ilk katmanı atarken filament belli bir yerden sonra gelmiyor boşa yazdrıyor, filamenti manuel elimle ittiğimde akıyor tıkanıklıkta yok ama.

Merhaba bende aynı yazıcıyı aldım 1 haftadır uğraşıyorum fakat her seferinde farklı bir sorun cıkıyor. Bazen tabelaya yapışmıyor bazen de nozzle tıkanıyor ya da sizin dediğiniz gibi oluyor. Porima pla kullanıyorum yazıcıya birlikte gelen planda sorun yaşamamıştım ben filament kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Siz soruna çözüm bulduysanız paylaşır mısınız?

sorun büyük ihtimalle otam ısısından kaynaklanıyormuş makinanın üzerinde yada kullanım klavznda 30 derece ve altında olması gerekiyormuş ortam ısısının aksi durumda diğer filamentler şişme yapabiliyormuş itmiyormuş nozzle birde dediğiniz gibi kendi plası hyper pla ile sorunsuz basıyor cünkü o ısı dayanımı ve akışkanlıkda çok uygun ayrıca hız konusundada diğer pla filamentleri hyper pla kadar iyi değil ancak bir cok kişi normal pla ile basıyor büyük ihtimalle ortam sısıları düşük .
birde tablaya yapışmaması tabla sıcaklığı düşük olduğunda eğer yükseltincede ortam ısısını etkiliyor o yüzden45-50 derecede stik yapıştırıcı sürmeniz gerek birde filament borusunun geçtiği zincirden cıkartıp serbest brakmayıda deneyin.
adamlar creality hyper pla satılsın diye makina cıkarmıs extreder diğer pla'larda sorun çıkarıyor tuaf

sorun büyük ihtimalle otam ısısından kaynaklanıyormuş makinanın üzerinde yada kullanım klavznda 30 derece ve altında olması gerekiyormuş ortam ısısının aksi durumda diğer filamentler şişme yapabiliyormuş itmiyormuş nozzle birde dediğiniz gibi kendi plası hyper pla ile sorunsuz basıyor cünkü o ısı dayanımı ve akışkanlıkda çok uygun ayrıca hız konusundada diğer pla filamentleri hyper pla kadar iyi değil ancak bir cok kişi normal pla ile basıyor büyük ihtimalle ortam sısıları düşük .
birde tablaya yapışmaması tabla sıcaklığı düşük olduğunda eğer yükseltincede ortam ısısını etkiliyor o yüzden45-50 derecede stik yapıştırıcı sürmeniz gerek birde filament borusunun geçtiği zincirden cıkartıp serbest brakmayıda deneyin.
adamlar creality hyper pla satılsın diye makina cıkarmıs extreder diğer pla'larda sorun çıkarıyor tuaf
Çözdün mü hocam bende aynı sorunu yaşadfım ama bir şekide çözdüm ya da çözdüyseniz nasıl çözdünüz

Çözebilen var mı? Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Filament gelmiyor. Boş yazıyor. Diğer flamentlerle problem yaşamamıştım.

Büyük ihtimalle extruder kısmındaki teflon boruda şişme yapmıştır filament.

Büyük ihtimalle extruder kısmındaki teflon boruda şişme yapmıştır filament.

%90 Şişme oluşmuştur her baskı aldığımda makineyı bir müddet açık bırakıyorum ikinci bir baskıya geçtiğimde bir süre sonra filament gelmiyor ekstruderi söküp şişen filamenti çıkarmam gerekiyor

%90 şişme oluşmuştur her baskı aldığımda makineyı bir müddet açık bırakıyorum ikinci bir baskıya geçtiğimde bir süre sonra filament gelmiyor ekstruderi söküp şişen filamenti çıkarmam gerekiyor.

Bende de sermoon D1 var aynı sorun vardı geri çekme ayarıyla çözdüm ve makineyı baskı biter bitmez kapatmıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı