Creative Sound Blaster Tactic 3D Alpha Kullanıcı İncelemesi

Ömer Gündüz

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2012
Mesajlar
3.204
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Evet arkadaşlar binbir karın ağrısı ve fikir değişikliğinin ardından iyi bir oyuncu kulaklığı alma isteğimi, bu kulaklığa ve Creative'in kalitesine güvenerek gerçekleştirdim. İncelemeye kulaklığın kutu içeriği ve tanıtımıyla başlayalım.



Kulaklığın kutusu oldukça büyük. Sağlam ve sarsılmayacak şekilde paketlenmiş.





Kutu içeriğine gelirsek oldukça zengin ve tatminkar olduğunu söyleyebilirim. Çıkarıp takılabilir mikrofon, USB ses kartı ve kabloyu tişörtünüze yapıştırmanızı yarayan kıskaç benzeri şey. :D Ne olduğunu çözemedim. Onun dışında kullanım kılavuzları ve garanti belgesi var. Yazılımsal açıdan bir şey çıkmıyor bu durumda En son firmware, sürücü ve kontrol panel'ini kendinizi aşağıda verdiğim linkten yüklemeniz gerekiyor.



Kulaklığın boyutuna hala tam anlayamadıysanız elimle tutup kıyaslamanız için bir ipucu daha vereyim. :D Elimin oldukça büyük olduğunuda belirteyim. Yani kulaklık internette resimlerde gördüğünüzden çok daha büyük ve kulaklarınızı tamamen içine alan bir yapıya sahip. Deri kaplı yumuşak yastıklarıda düşüneceğiniz aksine pek terletmiyor ve oldukça rahat. Kulaklık sadece gözlükle kullanırsanız veya 4+ saatten sonra biraz acıtıyor ama bence bu gayet doğal bir durum ve kulaklıktan puan kırmama sebep olmuyor. :D



Kulaklığın üzerindeki amp dediğimiz şey (yani ben öyle biliyorum) ^^, üzerinde mikrofonu susturmanıza ve sesin şiddetini arttırıp azaltmanızı sağlayan düğmeler bulunuyor. Ayrıca kablonun silindirik yapıda değilde yassı ve düz yapıda olduğunu ve bunu çok beğendiğim bir özellik olduğunuda belirteyim. Kablo kolay kolay dolanmıyor ve üzerinden yanlışlıkla tekerlekleri olan ofis sandalyenizle geçseniz içten kırılmanın olması epey düşük. Tek dikkat etmeniz gereken kabloları çıkarıp takarken kablodan değilde sert plastik kısımlardan tutup çekmeniz. Aslına bakarsanız bu bütün cihazlar için geçerli. Kablodan tutup çekmek yanlış. Daha sonra böyle kullanıcı kaynaklı sorunları ürüne dandik diye atan insanlar var bu yüzden bu konularda daha duyarlı olalım.


Sonuç: Creative güzel bir iş başarmış. Nefis ses kalitesi ve tatminkar baslar, zengin kutu içeriğiyle bu ürüne benim puanım 8.5/10. 1.5 puan yazılımını pek başarılı bulmadım o yüzden. ^^ Almayı düşünen arkadaşlara umarım yol gösterici bir rehber hazırlamışımdır.



En son firmware/sürücü: http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=12700

Kontrol Paneli (Voice FX'i yani sesinizi uzaylı, cüce, ork gibi seslere dönüştürmenizi sağlayan ve bass, ses şiddeti gibi değerleri ayarlamanızı sağlayan yazılım): http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=11937
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnceleme güzel olmuş. Creative yazılım konusunda diğer firmaları geriden takip ediyor. Umarım yaptıkları ürünlerin arkasında tam olarak durabilirler.
 
Peki bir sorum olacak:
Sesi çok açınca dışarıya ses vermesi nasıl? Benim kulaklığımda dinlediğim müzikler hep skype üzerinden arkaşlarımı rahatsız edilyor da.
Bide nerenin malı bu ürün?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı