Merhaba arkadaşlar, yerli olarak çok fazla kaynak bulunmadığı için bu ürüne inceleme yazmak istedim.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Creative Sound Blaster GS3 cihazı ile aynı sürücüleri kullanıyor yani GS3 modelini almak isteyenler için de inceleme faydalı olacaktır. İkisi arasındaki temel farklar GS3 de Bluetooth olmaması ve ışıklandırma bulunmasıdır. Sanırım ibaresinde gaming geçtiği için daha pahalı ancak global de ikisi de aynı fiyattalar.
Hepsiburada ConnectGame satıcısından aldım sanırım Türkiye'de sadece bu satıcı Creative ürünlerini satmakta.
(fotoğraf temsilidir)
4 adet tuş var, Bluetooth, Açma/Kapama, ses arttırma/kısma.
Ses olarak beni tatmin etti, özellikle oyunlarda ve filmlerde. Sesin nereden geldiği çok net bir şekilde anlaşılmakla beraber, oyunlarda özellikle en kısık çevre seslerini bile duyabiliyorsunuz ve tabii ki bunu %50-60 ses seviyelerinde bile yapabiliyor bence ses kalitesi demek budur. Onun dışında elbette eksi yönleri var yazdığım gibi ancak bunların hiçbirinin sesle alakası olmaması sevindirici.
Piyasada pek fazla böyle soundbar yok, optik bağlantılı var, HDMI var, USB ve 3.5mm girişlisini bulmak cidden zor. USB olsa bile sesi oradan iletemeyen tonlarca model de var. Ayrıca kaliteli olsun derseniz Creative serisinden başka gerçekten çok bir çözüm yolunuz yok. Bir tık iyisini isteyenler içinse Stage SE alabilirler çünkü direkt surround bir hoparlördür. Onun da bir üstü Stage V2 çünkü subwoofer var kendilerinde.
Herhangi bir sorunuz olursa konu altına yazabilirsiniz.
Pil hakkında da bir kaç güncelleme yapmak isterim. Normal şartlarda konuda dediğim gibi konsolla oynadığım vakit şarj oluyor demiştim ancak bu şarj yetmemeye başladı. Pil olarak kalitesiz bir pil kullanıldığını düşünüyorum çünkü hemen pil düşük uyarısı veriyor. O sebeple gücü bazen, mecburen adaptöre bağlıyorum.
Bu konuda belki 3.5mm girişi için ilerleyen zamanlarda ses kartı alıp konsola öyle bağlayabilirim, USB'yi de PC'ye takıp o şekilde güç almasını sağlayabilirim. Şu anlık USB'yi adaptörden söküp konsola takmak çok bezdirmedi beni çünkü 3.5mm bağlantısı PC'de çok temiz bir ses veriyor.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, Creative Sound Blaster GS3 cihazı ile aynı sürücüleri kullanıyor yani GS3 modelini almak isteyenler için de inceleme faydalı olacaktır. İkisi arasındaki temel farklar GS3 de Bluetooth olmaması ve ışıklandırma bulunmasıdır. Sanırım ibaresinde gaming geçtiği için daha pahalı ancak global de ikisi de aynı fiyattalar.
Ürünü nereden aldım?
Hepsiburada ConnectGame satıcısından aldım sanırım Türkiye'de sadece bu satıcı Creative ürünlerini satmakta.
Malzeme kalitesi ve dizayn
Cihaz plastik malzemeden oluşuyor parlak plastik ancak dolu bir plastik bu, yani malzeme kalitesi bakımından oldukça iyi. Ayrıca oldukça ağır bir ürün zaten. Bu da size kalite hissiyatını veriyor. Oval hatlara sahip genel olarak ve monitör altındaki ayağın üstüne konumlanması için yapılmış, monitör altında oldukça şık durmakta.Ses kalitesi
Çok iyi bir ses kulağım olmadığını belirtmekle beraber gayet iyi ses verdiğini belirtmek isterim, özellikle ekstra bass sevenler için oldukça iyi. Yabancı forumlarda ise tizlerin iyi olmadığından bahsedilmiş ancak giriş seviyesi bir soundbara göre oldukça iyi diyebilirim. Ancak USB(Type-C) ve Bluetooth ile bağlanınca seste kayıplar var. Ses kalitesini düzeltmek için bir önerim var.- PC üzerine Bluetooth veya USB ile bağlamayın veya gücü USB'den verin ancak ses bağlantısını 3.5mm jak ile bağlayın. Bu sayede çok daha tok bir ses alınabiliyor. Tabii Realtek üzerinden sanal 7.1 açarsanız daha iyi ses verir. Dolby Access de fark yaratıyor.
PS5
Ben açıkçası bu cihazı PS5 için aldım, malum PlayStation üzerine hiçbir şekilde Bluetooth hoparlör vs. bağlanmıyor. Kulaklık da her zaman kullanmak istemiyorum. Soundbarların ise çoğu USB'den ses aktarımı veriyor, çoğunda 3.5 bile yok, ha 3.5 olsa bile PS5'e yine bir adaptör vasıtasıyla bağlamanız gerekecek ve bu da kayıplara yol açacak. Direkt USB ile bağlarsanız konsol bunu görüyor ve artık çıkışı hoparlöre iletiyor, ayrıca 3D ses etkinleştirebiliyorsunuz. Burada tek eksi tarafı PS5'i her açışta hoparlör üzerindeki tuşlardan ses yükseltmelisiniz çünkü her defasında ses kısık geliyor, bunun bir çözümü var mı bilmiyorum. Ben sesi tuşlardan en yükseğe getirip PS5 arayüzünden ayarlıyorum. Ayrıca hoparlörü kulaklık olarak görüyor.Pil ve şarj
Cihaz USB'den güç alıyor yani Type-C girişinden, bende bu PS5'e bağlı, 3.5mm de PC'ye bağlı. İkisi arasında geçiş yapıyorum. PS5 de oynadığım vakit cihaz şarj oluyor zaten. Yani ben Bluetooth hiç kullanmadığım için şarjı ne kadar gittiği konusunda tecrübem olmadı. Zaten çakılı duran bir cihazı Bluetooth kullanmak da bana saçma geliyor, ki Bluetooth modunda ses kayıpları olduğundan bahsettim. Edindiğim bilgilere göre de konuşursam sitesinde yazan bilgiye göre 3 saat şarj olma süresi, 4 saat de kesintisiz ses deneyimi yaşatıyormuş. Konsolu olmayan arkadaşlar da USB'yi PC'ye bağlayabilir ancak USB'den ses almak yerine Realtek'i seçebilirler veya ses kartı kötüyse zaten USB kullanabilirsiniz, herhangi bir über kayıp söz konusu değil.Tuş kombinasyonları
Ben bu konuda herhangi bir bilgi bulamadım. (Aslında Creative sitesinde yazıyor ancak bilgiler nedense yanlış mı ne anlamadım) Yani ben bu konuda çektim, sizde çekmeyin diye yazıyorum.(fotoğraf temsilidir)
4 adet tuş var, Bluetooth, Açma/Kapama, ses arttırma/kısma.
- Şimdi, herhangi bir USB bağladığınızda ışık mor olarak yanmakta yani, diyor ki USB moduna geçtim, ancak 3.5mm için modu değiştirmelisiniz. Bunun için açma/kapama tuşuna bir kere basın, renk mavi olacak ve Bluetooth arayacak. "Now in pairing mode" diyecek ve bu belirtme bittikten sonra bir kere daha basarsanız renk yeşile dönecek ve 3.5mm bağlantı moduna geçiş yapacak.
- Bluetooth modu için zaten 1 kere bastığınızda mavi olan renkte arama yapacaktır, kayıtlı bir cihaz varsa otomatik bağlanır.
Eksileri
- Bluetooth kullanacaksanız, Windows üzerinde maalesef şarj seviyesi yazmıyor. Şarjın az olduğunu sesli olarak betimliyor kendileri. (Battery Low)
- Yukarıda da bahsettiğim gibi PS5 ne zaman açılsa ses seviyesi en dipte oluyor, tuşlarla tekrardan ayarlamalısınız.
- Bütün cihazlarda hoparlör yerine kulaklık olduğu belirtiliyor, Windows dahil. Bunun bir eksisini görmedim ancak böyle bir durum var. Tabii 3.5mm ile bağlandığı vakit hoparlör olarak görünüyor elbette.
Sonuç
Ben özellikle PS5 için çok araştırdım, yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı. Bu cihaz, GS3 ve Pebble V2 arasında sürekli gidip geldim. Pebble modeli için şunu belirtmek istiyorum ki, Subwoofer'sız pek etkili olamayacağını düşünüyorum. O sebeple bunu aldım. Ancak o model de PS5'e sorunsuz bağlanıyor USB ile.Ses olarak beni tatmin etti, özellikle oyunlarda ve filmlerde. Sesin nereden geldiği çok net bir şekilde anlaşılmakla beraber, oyunlarda özellikle en kısık çevre seslerini bile duyabiliyorsunuz ve tabii ki bunu %50-60 ses seviyelerinde bile yapabiliyor bence ses kalitesi demek budur. Onun dışında elbette eksi yönleri var yazdığım gibi ancak bunların hiçbirinin sesle alakası olmaması sevindirici.
Piyasada pek fazla böyle soundbar yok, optik bağlantılı var, HDMI var, USB ve 3.5mm girişlisini bulmak cidden zor. USB olsa bile sesi oradan iletemeyen tonlarca model de var. Ayrıca kaliteli olsun derseniz Creative serisinden başka gerçekten çok bir çözüm yolunuz yok. Bir tık iyisini isteyenler içinse Stage SE alabilirler çünkü direkt surround bir hoparlördür. Onun da bir üstü Stage V2 çünkü subwoofer var kendilerinde.
Herhangi bir sorunuz olursa konu altına yazabilirsiniz.
Bu cümleyi yanlış yazmışım. "Soundbarların ise çoğu USB'den ses aktarımı VERMİYOR" olacaktı, düzelteyim.Soundbarların ise çoğu USB'den ses aktarımı veriyor
Pil hakkında da bir kaç güncelleme yapmak isterim. Normal şartlarda konuda dediğim gibi konsolla oynadığım vakit şarj oluyor demiştim ancak bu şarj yetmemeye başladı. Pil olarak kalitesiz bir pil kullanıldığını düşünüyorum çünkü hemen pil düşük uyarısı veriyor. O sebeple gücü bazen, mecburen adaptöre bağlıyorum.
Bu konuda belki 3.5mm girişi için ilerleyen zamanlarda ses kartı alıp konsola öyle bağlayabilirim, USB'yi de PC'ye takıp o şekilde güç almasını sağlayabilirim. Şu anlık USB'yi adaptörden söküp konsola takmak çok bezdirmedi beni çünkü 3.5mm bağlantısı PC'de çok temiz bir ses veriyor.
Son düzenleme: