CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası

ozzy09

Megapat
Daha fazla  
RAM
XPG 16GB 3200MHz
SSD veya HDD modeli
Kioxia 512GB M2 NVMe SSD
Ekran kartı
MSI GTX 1050 2 GB
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhabalar, 'gameguard' adlı anti-cheat programı açınca 'CRITICAL_PROCESS_DIED'ya da '0xc000021a' hata kodu alıp mavi ekran yiyorum.

Çalıştır'a 'msinfo32' yazdım donanım kaynaklarından çakışmalara baktım ekran kartı ve PCI Express yazıyor.
Aygıt yöneticisinden baktığımda çok fazla PCI Express ve standart gördüm bunlar normal mi?

Dosya Ekleri

• 123.png
    123.png
    79,7 KB · Görüntüleme: 66
  • we.png
    we.png
    123,8 KB · Görüntüleme: 63
Hatanızı öğrenebilmek için sırasıyla;

C:\Windows\Minidump\ klasörünün içerisindekileri ZIP olarak sıkıştırın ardından, Microsoft OneDrive, Yandex Disk, DropBox veya Google Drive gibi dosya yükleme sitelerini kullanarak dosyayı paylaşın.

Mavi ekran gelince %0 sabit kalıyor yüklenmiyor bu yüzden minidump klasörüde oluşmuyor ne yazık ki. Ne yapacağımı bilemiyorum bios güncelledim formatladım yine çözülmedi masaüstü açılınca bi 10 saniye sonra mouse 2-3 saniye anlık 1 kere donuyor ekran kartı driverinde mi sorun var acaba dedim yükledim farklı sürümleri ama nafile sorun devam ediyor. Önceden disk %100 kullanırdı youtubedan videolara baktım onları yapınca artık %100 kullanma geçti fakat donma devam ediyor.

Çalıştır'a 'msinfo32' yazın ardından CTRL+S ile dosyayı masaüstüne kaydedin ve dosyayı bizimle paylaşın detaylı olarak bakalım.

Son düzenleme:

Bağlantıyı bilen herkes yaptım olmuş mu şu an?

Bakabildiniz mi? Oyuna gireceğim gameguard açmaktan korkuyorum 😄

Drive kilidi şimdi açıldı. Bakıyorum.
Sorunun kaynağına inecek olursak "Driver Booster 9" programının yanlış sürücüleri kurduğunu görüyorum. Aşağıda belirmiş olduğum adımları uygulayın;

(Öneri) sıfırdan Windows 11'i kurun ve hiçbir sürücü güncelleme programı kullanmayın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zararlı yazılım:
Driverbooster9.png

Kurulan sürücü özellikleri :
Screenshot_1.png

Ekran kartınız:
Screenshot_2.png

(Çözüm) DDU ile sürücüleri kaldırın ve manuel olarak yükleyin;

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırma: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi

Sürücü: https://tr.download.nvidia.com/Wind...-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe

Son düzenleme:
Drive kilidi şimdi açıldı. Bakıyorum.
Sorunun kaynağına inecek olursak "Driver Booster 9" programının yanlış sürücüleri kurduğunu görüyorum. Aşağıda belirmiş olduğum adımları uygulayın;

(Öneri) sıfırdan Windows 11'i kurun ve hiçbir sürücü güncelleme programı kullanmayın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zararlı yazılım:
Eki Görüntüle 1307408

Kurulan sürücü özellikleri:
Eki Görüntüle 1307409
Ekran kartınız:
Eki Görüntüle 1307414

(Çözüm) DDU ile sürücüleri kaldırın ve manuel olarak yükleyin;

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırma: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi

Sürücü: https://tr.download.nvidia.com/Wind...-win10-win11-64bit-international-dch-whql.exe

Driver Booster'ı çok sonradan indirdim. sorunum hala devam ediyorken yani. Windows'u kurduktan sonra Driver Booster'i yüklemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı