Çözüldü CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mosleman

Hectopat
Yeni sistem topladım 10.000 TL'ye fakat Windows sürekli hata vermeye başladı, sol alttaki Windows başlat logosuna tıklayınca kasadan "tık" diye küçük ses geliyor mavi ekran hatası veriyor "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı" diye ya da bazen durduk yerde oluyor.
Alttaki linke minidump dosyasını yükledim lütfen yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Depoloma birimi ile pek bağlantısı olacağını sanmıyorum.
Konu sahibi ilk olarak BIOS güncelle.
Güncelleme sonrası optimize defaults ve save yapın.
GIGABYTE araçlarını komple kaldır. Kablolu ve ses sürücünü güncelle. AMD GPU DDU ile kaldırdıktan sonra güncelle.
Ayrıca bu sistemde sürücü bulma aracı kullanılmış gibi ve optimizasyon aracı? Kullandıysan hangilerini kullandığını belirt.
Bunların hepsini doğru olarak yaptıktan sonra son durumu belirtin.
Zaten yardımcı olmaya çalışıyorum, 1 pass Memtest86 testi yapar mısın?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

USB belleğim yok kısa zamanda bulup halledip sonucu paylaşacağım. Sanırım daha önce belleği de test ettim ama farklı yolla bir sorun çıkmadığını anımsıyorum. Bunun dışında alternatif test veya kurtarma seçeneğim var mı?

GIGABYTE araçlarını komple kaldır. Kablolu ve ses sürücünü güncelle. AMD GPU DDU ile kaldırdıktan sonra güncelle.
Ayrıca bu sistemde sürücü bulma aracı kullanılmış gibi ve optimizasyon aracı? Kullandıysan hangilerini kullandığını belirt.

Çözüm
Sürekli Windows defender aç uyarısı geliyor açık olmasına rağmen ondan olabilir mi ? Ayrıca BIOS güncellemiştim, RAM O.C yaptım 3000 MHZ olarak defaults save yapmamıştım.
AMD GPU DDU kaldırdıktan sonra demişsiniz, Radeon uygulamasını mı kaldırayım pek anlamadım. PC'den sizin gibi anlamıyorum adım adım söylerseniz lütfen.
Sürücüleri bulma aracı sanırım formatta yapıldı onu nasıl kaldırayım ve sürücüleri nasıl güncellerim hangilerini güncellemem lazım ?
Yardım ederseniz çok büyük dertten kurtarmış olursunuz beni teşekkürler şimdiden.
Herhangi bir fotoğrafı da açamıyorum hata veriyor paintten açıp bakıyorum.

Defender öyle oluyorsa sistemsel sorun olabilir. Rahatlık ve sağlıklı olması açısından temiz kurulum yapsan iyi olur.
Defaults save yapın.
AMD ile ilgili Radeon uygulamasınıda kaldırın ama muhtemelen DDU kaldıracaktır.
Sürücü bulucu kullandığın için zaten format atman gerekli.
Elbette yardımcı olurum😉

Defender öyle oluyorsa sistemsel sorun olabilir. Rahatlık ve sağlıklı olması açısından temiz kurulum yapsan iyi olur.
Defaults save yapın.
AMD ile ilgili Radeon uygulamasınıda kaldırın ama muhtemelen DDU kaldıracaktır.
Sürücü bulucu kullandığın için zaten format atman gerekli.
Elbette yardımcı olurum😉
Sürücü bulucu kullandığımdan format atmam gerektiğini söylediniz nedeni nedir ? Sürücü bulucuyu kaldırsam olmaz mı ? Yada benim asıl istediğim verilerimin silinmemesi dosyalarımın vs. Windows kurtarma'da seçenekler vardı dosyalar silinmeden sıfırlama gibi ? Böyle bir seçenek varsa adım adım nasıl yapacağımı bilmiyorum ne yapmalıyım ?

Sebebi basit. Bu araçları önermiyoruz çünkü, yanlış veya gereksiz sürücüleri yüklüyor ve sistem kararlılığına zarar veriyor. Ayrıca sıfırlama önermiyorum. Verilerini harici bir HDD'ye aldıkten sonra sosyal'den Windows 10 indirip USB bellek ile temiz kurulum yapın.
Problem çözüldü ise şimdilik bu dediklerimi yapmasanda olur.

Windows 10 pro key satın almıştım. Formattan sonra yine key ister mi ? İsterse aynı kodu girebilir miyim ? Son olarak o kodu tekrar nasıl bulacağım ayarlarda varmı aktifleştirdiğim kod ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı