Crossflash nedir?

Crossflash, başka bir cihaza ait Firmware, ya da BIOS'u bir başka marka model cihaza atma işlemidir. Örneğin Samsung marka bir optik sürücüye ASUS Firmware atma işlemine Crossflash denir. Daha önce denemiş ise bu işlem başarı ile sonuçlanır. Fakat benim gibi kafanıza göre yaparsanız sonuç patates olur

MSI BIOS'unu Casper Notebook'a atmıştır kendisi Anlatsana Recep abi nasıl oldu ?

Kahramanlık Bilgisayarımı çöpe atacağım gün, anakartıma ASUS M5A97 BIOS'u atacağım. Biliyorum ki kendisi çalışmayacak. Ki şöyle bir durum var, hafıza yetmeyecek. Maksat bozmak Ya da tozlu raflar...

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u yazarken Boot Block kısmını programlamazsanız kurtarabilirsiniz. Ya da sistemde bir kurtarma sistemi varsa (ASUS anakartlardaki USB BIOS Flashback gibi) kurtarabilirsiniz. Ama genelde kurtarmak için artık USB gibi arabirimler yerine JTAG veya UART gibi doğrudan yongalara erişimi olan portlara ve bu portlar üzerinden programlama yapabilen araçlara ihtiyacınız olur.

İntel anakartlarda Boot Block'u programlamayı hiç tavsiye etmem. Ben zamanında yapmıştım. Bir hata yüzünden kart çöp oldu. Yazıcıoğlu İşhanı , Kurtaran Bilgisayar onlar bile kartı kurtaramadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…