thejeweler23
Hectopat
Crossflash nedir kiBir sorun yok. Güncelleme başarılı diyebiliriz. Aynı üründen bende de vardı. Crossflash yaparak bozdum göz göre göre![]()
Crossflash nedir kiBir sorun yok. Güncelleme başarılı diyebiliriz. Aynı üründen bende de vardı. Crossflash yaparak bozdum göz göre göre![]()
Crossflash, başka bir cihaza ait Firmware, ya da BIOS'u bir başka marka model cihaza atma işlemidir. Örneğin Samsung marka bir optik sürücüye ASUS Firmware atma işlemine Crossflash denir. Daha önce denemiş ise bu işlem başarı ile sonuçlanır. Fakat benim gibi kafanıza göre yaparsanız sonuç patates olur![]()
BIOS'u yazarken Boot Block kısmını programlamazsanız kurtarabilirsiniz. Ya da sistemde bir kurtarma sistemi varsa (ASUS anakartlardaki USB BIOS Flashback gibi) kurtarabilirsiniz. Ama genelde kurtarmak için artık USB gibi arabirimler yerine JTAG veya UART gibi doğrudan yongalara erişimi olan portlara ve bu portlar üzerinden programlama yapabilen araçlara ihtiyacınız olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.