Crucial BX500 SSD Takılma ve Sağlık Problemi

RickGrimes58

Femtopat
Daha fazla  
2 ay önce Vatan'dan hazır OEM sistemlerden bir sistem aldım. sistemimde Crucial BX500 480GB SSD var ancak ilk aldığım günden beri anlık 2-3 saniyelik takılmalar yaşıyorum. En başta Windows kaynaklı olduğunu düşündüm daha sonrasında hiçbir işlem yapmama rağmen SSD'nin kendi kendine %100 olup 2-3 saniye Windows'u dondurup düzeldiğini fark ettim özellikle oyun oynarken.

Bunun yanında 2 aylık kısa bir sürede sağlık %89'a düştü. İlk olarak Crucial ile iletişime geçtim S. M. A. R. T verilerini gönderdim Unused Reserve NAND Blocks (Yedek blok sayısı) ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi 33. Bunun 1000'li sayılarla başlaması gerektiğini bir sorun olduğunu söylediler.

Şimdi bu konuyu açmamın asıl sebebine gelelim: son 1 haftadır hiçbir takılma donma yaşamıyorum ekran görüntülerinde gördüğünüz gibi hız konusunda da sıkıntı yok ama bunlar bu sorunların düzeldiği anlamına gelmiyor. Ben bu SSD'yi servise versem sizce iade/değişim yaparlar mı? Eğer yapmazlarsa boşuna 20 gün servis beklemek istemiyorum çünkü dediğim gibi 1 haftadır hız sorunsuz ve takılma yok.

Problemli bir SSD kendisi.

Hayır ısınmıyor. Genelde 22-27 derece arası. Zaten bende iade etmek istiyorum ancak Vatan söz konusu olunca bu işler sıkıntı oluyor. İlk 15 günde iade edebiliyorsunuz. 2 ay oldu şu an götürürsem önce servise verecekler. Sizce oradan sıkıntı yok bu SSD'de deyip bana geri yollarlar mı yoksa iade/değişim yaparlar mı?

SSD'nizde yazma oranı düşüklüğüne karşın sağlığın %11 azalması dışında bir sorun göremiyorum ki zaten o değer de pek bir anlam ifade etmiyor. Crucial yazılımı ile Firmware güncellemesi var mı diye bakın, varsa yapın: Crucial Storage Executive Tool

Bir de Grown Bad Block değerine bakın. O değer de sıfır ise Reserve NAND Blocks değerinin 33 olması sorun teşkil etmez.

Yazma hızı düşüklüğü ve sağlığın 2 ayda sadece 3TB veri yazılmasına rağmen %89'a düşmesi servise verilmesi için yeterli değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…