CrystalDiskInfo programı 6 yıllık HDD'ye "dikkat" uyarısı veriyor

TEKNOLOJİPEREST

Hectopat
Makaleler
1
Eski laptopumun HDD'sini taşınabilir yapmıştım CrystalDiskInfo programı "dikkat" uyarısı veriyor. Bu düzelecek bir şey mi?
İçinde önemli fotoğraflar var. Bu HDD düzelir mi?

Screenshot_1.png

Son düzenleme:

Hocam disk normal görünüyor sadece 1 sektör gidici oda 6 yıl için normal ama yine de siz bu sektörün çoğalıp çoğalmadığına dikkat edin çoğalırsa HDD'yi değiştirin.

Bu düzelmez mi hocam?

Düzelmez HDD'nin içi ile alakı bir durum o. Sıkıntı olmaz 1 sektörden aşağıdaki HDD de hala çalışıyor.
Örneğin bu da benim elimde olan bir HDD fiziksel hasar aldı muhtemelen bu hale gelmemesi için diske herhangi bir baskı vs uygulamayın.

1738408369536.png

Düzelmez HDD'nin içi ile alakı bir durum o. Sıkıntı olmaz 1 sektörden aşağıdaki HDD de hala çalışıyor.
Örneğin bu da benim elimde olan bir HDD fiziksel hasar aldı muhtemelen bu hale gelmemesi için diske herhangi bir baskı vs uygulamayın.

Eki Görüntüle 2413511

Tahminen kaç sene daha gider?
Ona göre verileri aktaracağım.

Tahminen kaç sene daha gider?
Ona göre verileri aktaracağım.

Bunu tahmin etmek pek mümkün değil 3 4 yıl belki daha fazla gider muhtemelen darbe vs almazsa. Siz sadece relocated sectorlerin artıp artmadığına dikkat edin.

Önemli verilerinizi bu diskte bulundurmayın. C5 hatası için Low level format deneyebilirsiniz.

Fotoğraftaki yazma hızı normal midir?
Şu ana kadar en fazla 39mb/sn gördüm bayağı değişkenlik gösteriyor.
30'larda gezerken 2mb/sn bile düştüğü oluyor.
Ama ortalama 30 üstü.

Dosya Ekleri

• 20250201_142940.jpg
    20250201_142940.jpg
    94,2 KB · Görüntüleme: 16

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı