CrystalDiskInfo SSD Sağlığı Ne Kadar Doğru?

Hard Disk Sentinel'i merak ediyordum, onu da yorumda belirtmeniz iyi oldu. CrystalDiskInfo ile %100 gözüken sağlık, Sentinel'de %15 gözüküyor idi. SSD'nin kendi uygulamasında da %100 gözüküyor. Sanırım bu sağlık olayına hiçbir uygulamada güvenmeyeceğiz. Okuma-yazma hızı test sonuçlarına göre ve hata oranına göre, sağlığa kendimiz karar versek daha mantıklı gibi duruyor.

Son düzenleme:
Forumda şu anda herhangi bir SSD modelinin sağlığının hızlı düştüğünü belirten 5 konu paylaşıp bir SSD'yi kronik sorunlu iddia edenler varken bence hiç konu açmamak en doğrusu.

Yaklaşık olarak 1 senedir BX500 480GB kullanıyorum. 4.23TB veri yazmışım SSD'ye. Benim değerler de aşağıdaki gibi. Üreticinin verdiği TBW ile sağlık yüzdesi oluşturuyor sanırım o yazılımlar.

@Taptic Aynen öyle. Benim 100TB TBW değerim var, 10TB veri yazarsam sağlığım %90 kalır.

Güzel mantık Aynı zamanda güvenilmez bana göre.

Şu değerlerdeyim.
Sandisk Ultra II SSD
Sizce kaçtır sağlığı?

Abi güvenebileceğimiz net bir program var mı SSD sağlığını görebileceğimiz % olarak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…