CrystalDiskInfo ve HDSentinel ne kadar doğru bilgi sunar?

Kesin değerler sunmuyorlar, tahmin yürütüyorlar diyebiliriz. Bu programlar benim bir HDD'ye %0 sağlık demişti, HDSentinel kalan çalışma ömrüne sıfır gün diyordu fakat disk hâlâ sıkıntısız çalışmakta. Testi yapalı 3-4 aydan fazla oldu, 1 yıl önce de testi yaptığımda sıfır gün diyordu. Aynı şekilde sorunlu olduğunu bildiğim bir diskimi de %100 sağlık olarak gösteriyorlar.
 
Kesin değerler sunmuyorlar, tahmin yürütüyorlar diyebiliriz. Bu programlar benim bir HDD'ye %0 sağlık demişti, hdsentinel kalan çalışma ömrüne sıfır gün diyordu fakat disk hâlâ sıkıntısız çalışmakta. Testi yapalı 3-4 aydan fazla oldu, 1 yıl önce de testi yaptığımda sıfır gün diyordu. Aynı şekilde sorunlu olduğunu bildiğim bir diskimi de %100 sağlık olarak gösteriyorlar.

Yani 100'de 100 doğru bilgi verirler mi hocam doğru mudur oradaki çıkan değer net bir şekilde oradaki sağlık değeri.
%100 doğru olduğunu düşünmüyorum.

Doğru mudur yanlış mıdır şimdi bilemedim net bir cevap alabilir miyim?
 
Bahsettiğim gibi çalışan şeye 0 gün ömrü kaldı diyorsa, bozulmak üzere olan şeye de %100 sağlık diyorsa doğru tahminler değil. Genellikle yaklaşık değerler verir veya bana olduğu gibi sapıtır.

Doğru mu yanlışmı bilemedim sizde net bilgi sunamadığınız için.
 
Doğru mu yanlış mı bilemedim sizde net bilgi sunamadığınız için.
Hocam bahsetmek istediğim şey sonuçlar %100 kesin doğru değil. Tıpkı doktorun birine 3 ay ömrün kaldı dediği kişinin 2 yıl yaşaması gibi düşünün. Bazen yanlış sonuçlar verebiliyor. Yapmaya çalıştığı şey yaklaşık tahmini sonuçları sunmak. Bu programlarda %'li sağlık verisine çok güvenmemek gerek.
 

Geri
Yukarı