CS fanboyları CS'yi neden seviyor?

Şimdi bildiğim kadarıyla CS'nin Türkiye sunucusu yok, e grafikler deseniz malum ortalık zaten para vermediğiniz sürece hile kaynıyor. Toxic kitle çok fazla. Ben anlamıyorum, neredeyse açılan her konuda CS fan boyları demiş ki CS candır falan ben anlamıyorum. CS oynayanlar CS'yi neden Valorant'tan üstün buluyor?
Not: CS oynamıyorum, Valorant oynuyorum ama CS nedir onu biliyorum.

CS fanı oldukları için olabilir mi acaba :)?

Şimdi bildiğim kadarıyla CS'nin Türkiye sunucusu yok, e grafikler deseniz malum ortalık zaten para vermediğiniz sürece hile kaynıyor. Toxic kitle çok fazla. Ben anlamıyorum, neredeyse açılan her konuda CS fan boyları demiş ki CS candır falan ben anlamıyorum. CS oynayanlar CS'yi neden Valorant'tan üstün buluyor?
Not: CS oynamıyorum, Valorant oynuyorum ama CS nedir onu biliyorum.
Uzun süre Cs Go oynamış biri olarak düşüncelerimi aktarayım. Lakin Fanboy sıfatını üstüme alınmıyorum.
Grafik, mekanik, ses, fizik, harita tasarımları, oynanış mantığı, vuruş hissi gibi konularda ben Cs Go'yu Valorant'a göre daha üstün buluyorum.
Kaldı ki bence Valorant Counter Strike Global Offensive ile karşılaştırılabilecek bir oyun değil.

Cs Go ile karşılaştırılmayı hak eden bir oyun varsa Rainbow Six Siege'dir.
Çoğu konuda Cs Go'dan daha iyidir lakin yine de Cs Go'yu tarihe gömemiştir. Nedeni ise çok açık;
Counter Strike Global Offensive gerek atölye içerik özelliği ve bu özellik ile bağımsız yapımcılar tarafından yapılan inanılmaz haritalar / modlar / skinler, gerek fizikleri, sesleri, vuruş hissi, devasa Steam pazar çeşitliliği, oyun modları, oyun modlarının yanı sıra sunduğu topluluk sunucuları seçeneği gibi kendine has özelliklere, oyuncu kitlesine, oynanış tarzına sahiptir. Bu oyunun yaşamasına sebebiyet vermektedir. Her yapımda göremezsiniz bunu.

Counter Strike serisi Fps oyun tarihinin efsanelerindendir, kendine has çok farklı özellikler barındırır;Rainbow Six Siege ise Fps çağına yeni bir soluk getiren yapımdır, kendine has farklı özellikler barındırır.

Valorant ve benzeri yapımlar ise yenilik getiren yapımların harmanlanmış halidir.
Overwatch, Rainbow Six Siege, Counter Strike gibi...

2.5 ayda CS:GO'yu 300 saat oynamış biri olarak diyebilirim ki, Valorant daha iyi CS:GO'dan.

Daha iyi olma sebepleri:
1- Nişan alma beceriniz iğrenç olsa bile 2 kill ile takıma 30 kill katkısında bulunabilirsiniz.
2- Skinler güzel ve bu oyuna bir hava katıyor.
3- Daha taktik tabanlı ve daha rekabetçi.
4- Hile daha az.

Bunlar sadece bazıları, şimdi de Valorant'ın kötü yanlarına bakalım:
1- Valorant'ın düşük elolarda iğrenç bir kitlesi var. (Çözüm: Frankfurt oynayın)
2- Maç başında direkt düellocu seçenler yüzünden çoğu kişi yarı performans sağlıyor.
3- Bug'lar var.

CS:GO gerçekten güzel bir oyun ancak, Valorant ondan daha eğlenceli. Gerek, tatlı grafikleri, gerek, güzel skinleri olsun.

Aynı zaman da rekabeti olsun. Berk Rip Tepe'nin söylediği gibi:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son olarak:

Size hangisi daha eğlenceli geliyorsa, onu oynayın. Ve bu güzel oyunları karşılaştırmayın.

CS gibi demirbaş bir oyun neden sevilmesin? Bir dönemin dünya gençliğine damga vurmuş, çocukluğumuzun oyunudur. Misal CS GO, yıllar bitiremedi. Ne oyunlar geldi geçti hala ayakta duruyor. İstediğiniz oyunu oynayın ama dönüp dolaşıp yine CS GO kapısı çalarsınız. Bütün oyunlar biter CS bitmez. Yapacak bir şey bulamazsınız yine girer CS oynarsınız. :)

Cs'nin vuruş hissiyatı ve mekanikleri çok tatmin edici ve bir çok oyunda bu yok. Oyuncu için bir çok özelleştirilebilir ayar sunuyor. Hile konusunda ise iyi bir hesabın varsa hile gelme olasılığı çok düşük.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı