CS:GO 900 ping

Kablolu mu bağlanıyorsun kablosuz mu? Modemin ısınıyor mu? Pingin hatların yoğun olduğu saatlerde mi yükseliyor? İç tesisatın sağlam mı? Hat değerlerin normal mi?
 
İndirme hızı ile pingin doğrudan bir bağlantısı yok. Ping aradaki gecikmedir. 1'er saniye gecikmeyle GB'larca veriyi pekala indirebilirsiniz. Wifi ile bağlanıyorsanız uzaklaştıkça sinyal azaldığından indirme hızı düşer ve gecikme artar. Bu yüzden ikisi bağlantılı sanılıyor. Kablo ile bağlanıyorsanız kabloları kontrol edin yoksa da servis sağlayıcınız ile iletişime geçin.
 
16 Mbps internetim var CS:GO'da 900 ping alıyorum bunu nasıl çözebilirim?

IDM tarzı çok yüklenen bir program kullanan varsa evinizde bu pinginizi anormal düzeylere çıkarabilir.

Öncelikle Speedtest sitesine girerek test yaparken pinginizi kontrol edin. Bunu telefonunuzdan Speedtest uygulamasından ve başka cihazlardan da test edin. Eğer ping değerleriniz tüm cihazlarınızda aynı ise ilk 3 çözümü. Eğer pinginiz sadece bilgisayarınızda yüksek ise virüs, kablo değişimi ve Wi-Fi adaptörü veya tether uygulayın.

Ek olarak indirme yok ise sorun şunlardan kaynaklı olabilir:

Tüm cihazlarda aynı sorun var ise:

* Hat değerlerinizde sıkıntı var. (müşteri hizmetleri çözebilir. Ya da saha ekibi gelip kontrol edecek)
Çözüm müşteri hizmetlerini arayıp teknik destek kaydı açtırmak.

* Bağlı olduğunuz kutudaki size verilen port artık işlevini yerine getiremiyor. (müşteri hizmetlerine kayıt açılır. Teknik ekip sorunu çözemezse portu kontrol için saha ekibi talebi açarlar. Gelen saha ekibi sizinle konuşmadan portu kontrol eder. Sorun varsa portunuzu değiştirir ve gider.)

* Modeminiz arızalı.
Çözüm: Evde varsa ek bir modemle konuyu test etmek. Yoksa yine teknik destek kaydı açtırırsınız.

Sadece bilgisayarınızda sorun var ise:

* Virüs.
Çözüm: Link'inden Kaspersky Total Security 30 gün deneme sürümünü indirin. Deneme sürümünü etkinleştirin. Güncellemelerini yapın. Cloud entegrasyonunu aktif edin. Bulamazsanız elzem değil. Son olarak sisteminizde tam tarama yaptırın. Çıkan virüsleri silin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Tekrar kontrol edin.

* Ethernet kablosunda sıkıntı var.
Çözüm: Kablonuzdaki yıpranmalar buna sebep olmuş olabilir. İnternetiniz arada kopup düzeliyordur. Ancak CS:GO koptuğunda ping değeriniz kopup geri gelmedeki süreye istinaden çok yükseliyor olabilir. Evde varsa farklı bir Ethernet kablosuyla test edin.

* Wi-Fi adaptörünüz - Ethernet girişiniz veya anakartınızın girişinde arıza var.
Çözüm:
a. Varsa bilgisayarınıza bir Wi-Fi adaptörü bağlayın. Eğer zaten Wi-Fi adaptöründen giriyorsanız ya da laptop kullanıcısı iseniz b seçeneğini uygulayın.​
b. Telefonunuzu USB yolu ile bilgisayarınıza bağlayıp USB tether özelliğini kullanarak internet paylaşımı yapın ve tekrar ping değerinizi kontrol edin. Bu işlem sırasında pingi gördükten hemen sonra Speedtest'i kapatın. Aksi takdirde internetiniz azalabilir.​
Bu çözümler ile sonuca ulaşırsınız.

Saygılarımla.
 

Geri
Yukarı