CS GO açılmama hatası

İşletim sistemi
Windows 7

Ziya Arslan

Centipat
Bilgisayarıma AMD Radeon ayarlarından yararlanabilmek için Radeon software 2020 Edition paketini indirdim ve kurulum Radeon HD 8730M olan destekleyici ekran kartımı Radeon HD 8500M/8700M olarak değiştirdi. Orjinal haline çevirmek istediğimde ana ekran kartı ile uyuşmazlık yaşadı ve aynı zamanda Radeon ayarlarını kullanamaz oldum. Bu yüzden öyle bıraktım ben de. Fakat bundan sonra bayadır oynadığım CS:GO oyununu başlatamaz oldum. Oyun geldiği gibi gidiyor, ekrana gelmeden. Şöyle bir durum var ki HD 8730M'de de HD 8500M/8700M'de de denedim ve aynı sorunu yaşadım. Logfile.zip bu da hata raporu. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şunu belirtmek istiyorum yazımdan sonra bu sabah ekran kartı güncelleştirmelerini denetledim ve Radeon software kurulumundan sonra HD8500M/8700M olarak değişmiş ekran kartımı HD8730M olarak eski orijinal haline değiştiriyor güncelle dediğimde. Aynı zamanda bunu kendim elle seçerek de yapmıştım zaten. Bundan sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda üstte de belirttiğim gibi Intel olan ana ekran kartım durduruldu yine fakat bu sefer buna ek olarak yardımcı olan ekran kartımda (HD8730M) durdu ve "sorun algılandığı için durduruldu" uyarısı yazıyordu özellik kısmında. Ve ekran kartı HD8730M'de iken Radeon ayarlarını kullanamıyor olmamın yanı sıra bilgisayar tarafından şu iki uyarı geliyor:

1.clsetkernelexecınfo yordam giriş noktası. OpenCL.dll dinamik bağlantı kitaplığında bulunumadı.
2.no AMD Graphics Driver is installed or the AMD Driver is not functioning properly. Please install the AMD Driver appropriate for your AMD hardware.

HD 8500M/8700M'de seçili iken bir sorun yaşamıyorum, eskisi gibi çalışıyor; Radeon ayarlarınıda kullanabiliyorum, sadece CS:GO açılmıyor.(Steam oyun doğrulaması yapmama rağmen)

Bu Radeon software kurulumundan sonra ekran kartının anlattığım duruma gelme sebebi nedir? Ve oyunu neden açamıyorum?

Ekleme: Kurmuş olduğum Radeon Software Adrenalin 2020 Edition'ı kaldırıp tekrardan kurdum. Yukarıda belirtmiş olduğum durumlara tekrar rastlamadım. Ekran kartı yine HD 8500M/8700M olarak kaldı fakat bu sefer sürücüyü güncelle dediğimde sürücümün zaten güncel olduğunu söylüyor. İntel olan ekran kartı ile uyuşmazlık sorunu da ortadan kalktı. Yani hem güncel hem uyumlu görünüyor şu anda. Kafama takılan şey ise sürücünün bu şekilde değişmesi sorun yaratır mı?

Bu kurulumu yapmamdan sonra açılmamaya başlayan CS:GO oyununun sebebi de bununla alakalı mı? CS:GO oyununu da tekrardan sildim ve yükledim raporu da yeniden çıkardım. csgo.zip cevaplar ve yardımcı olursanız sevinirim.
Mert donanımsal bir sıkıntı görmüyorum açıkcası. Dediğim gibi bahsettiğim sorunlar görünmüyor. BIOS ile ilgili işlem yapmama gerek var mı? Sürücüler de uyumlu çalışıyor ve günceller.
Mert donanımsal bir sıkıntı görmüyorum açıkcası. Dediğim gibi bahsettiğim sorunlar görünmüyor. BIOS ile ilgili işlem yapmama gerek var mı? Sürücüler de uyumlu çalışıyor ve günceller.

BIOS'u tekrar kurmayı deneyin olacaktır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı