CS:GO; AK47 incelemesi

Katılım
21 Şubat 2020
Mesajlar
531
Makaleler
1
Çözümler
4
Yer
Moscow Metro
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bu bir seri olacak, CS:GO'daki tüm silahlar incelenecektir. Umarım beğenirsiniz. Elimden geldiğince yenilerini atmaya çalışacağım.

- Ak 47'nin basit şekilde tarihi;
Sovyet Rusya'da Mikhail Kalashnikov tarafından 1947'de tasarlanmıştır. 1950'de akm varyantı çıkmıştır. 1974'de ak 74 çıkmış ve bu şekilde yenilerek ilerlemiştir. Şu an hatırladığım en son sürüm ak 107.

-Ak 47'nin counter-Strike serisinde ki tarihi;
İlk Counter-Strike, Half-Life modu olarak çıktığında dahi ak 47 vardı. Sonradan eklenmedi. Sadece terörist takımı tarafından alınabiliyordu. Bu CS:GO'da değişmedi. İlk oyunda ki adı CV 47 idi.

-Ak 47'nin modeli;
Kendim de silah modelleyen biri olarak söylüyorum bu oyunda ki ak 47 modeli iyi değil.

csgo ak47.jpg


Model eski olduğunu belli ediyor. Tutacak (grip) kısmına bakarsanız, keskin geçişler olduğunu görürsünüz. Model'in ön kısmı iyi durumda ancak arka kısmı kabza, şarjör ve toz koruyucu kapağı eski görünüyor. Kaplamalar kötü duruyor ve eski Source modelleri gibi. 2020'de Valve gibi bir şirketin 2012'den kalma modelleri kullanması üzücü. Ancak skinlerden dolayı değiştiremeyecekleri de açık. Her skini yeni modele göre ayarlamalılar ve bunun acısını, kaplama için UV açanlar bilir.

Model aslında bir akm, üstte belirttiğim gibi bir AK47 varyantı ancak AK47 değil. Şarjörü ise her yerde görmeye alıştığımız metal AK47 şarjör'ü değil. Modeli yapan arkadaş burada ak 103 şarjörü kullanmış. Bunda bir sakınca yok. İki silahta 7.62.39 kalibre. Oyuna bir karakter katmış denilebilir çünkü bu sadece CS:GO'ya özgü.

-Ak 47'nin animasyonları;

CS:GO'da güzel, yeterli ve berbat animasyonlar var ve ak 47'nin animasyonu berbat. Şarjörü çıkartırken sanki karakterin elinde pamuk var. Takarken olduğu gibi yerine takıyor, bir ağırlık yok ve silahın kurma kolunu yarım çekiyor, bu da tatmin etmeyen bir animasyon olmasına yol açıyor. Kesinlikle değişmeli ama bu Valve, Source 2'de de değişeceğini sanmıyorum.

-Ak 47'nin sesleri;
Ateş etme sesi çok güzel. Bir ağırlık veriyor. Şarjör değiştirme sesi gerçekçi değil ama rekabetçi bir oyun için güzel seçilmiş, yeterli sesler. Kurma kolunu çekme sesi kurma kolu yarım çekildiği için tam tatmin etmiyor ancak kötü'de değil.

-Son söz;
Modeli eski ama ortalama, animasyonları berbat, sesleri güzel ve tatmin edici olan bir silah ak 47. İncelemede bir eksik varsa söylerseniz bir daha ki incelemeye onu da koyarım. Kısa ve dolu olması için her şeyi özetleyerek kısaca yazdım.

Bir sonra ki silah; M4A4.
 
Uzun bir zamandır gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan o berbat oyunu oynamayı bırakmış biri olarak söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Silahlar noktasına da ufaktan değinmek gerekirse de sanki oyuncakçı dükkanından alınma gibi 2000'li yılların başlarındaki gibi bir teknolojiyle simüle edilmiş gibi duruyor açıkçası, özellikle de 'recoil spread ratio' ve 'transparent accuracy' vb gibi kritik parametreler oyunun oynanış dinamiğinden bağımsız olarak tam bir vasat yapıda, hala da bir değişiklik yok maalesef, ayrıca o AK-47'nin de aşırı yapmacık ve vuruş hissiyatı da tıpkı diğer silahlardaki gibi yerlerde olduğunu görüyorum, tabii bu oyunun müptelası olmuş kişiler için on numara beş yıldız veya idare eder şeklinde yorumlanabilir ki saygı duyarım, bu da benim fikrim. Bu doğrultuda da oyunun temel sistematik atış mekanizmasını baştan yeniden kompanse edecekleri veya tasarlayacakları yönünde herhangi bir hareket izleyeceklerini de zannetmiyorum artık şu saatten sonra. Source 2 de yalan oldu zaten, güya gelecek ''devasa'' güncellemeyle de ahım şahım bir değişiklik söz konusu bile değildi. Bu noktada eksik bir bilgim varsa aydınlatırsanız çok sevinirim, emin olmadığın noktalarda kesin konuşmaktan pek haz etmem.

Özet itibariyle baktığım zaman, şu an için benim gözümde; oyunsuzluktan çaresiz kalsam bile dönüp indirmeyeceğim, 2012 yılından kalma hatta Source 1 oyun motorunun yapım çıkış tarihi olan 2004 yılının DX9 API grafik programlama arayüzünü kullanan bambasit yapıda, adı rekabetçi oyunlar kategorisinde geçen, oyunun bağımlısı olmuş kişilerin daha doğrusu büyük çoğunluğu kanser ve kemikleşmiş bir kitle yapısına sahip, baştan başlamayı düşünen kişiler için de zaman öldürücü bir nitelikte bir oyun bana göre.

Ek olarak AK47'yi teknik açıdan incelemek isteyeniniz varsa da aşağıdaki açmış olduğum konuyu da inceleyebilirsiniz:

AK-47 İnceleme - Technopat Sosyal
 
Son düzenleme:
Uzun bir zamandır gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan o berbat oyunu oynamayı bırakmış biri olarak söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Silahlar noktasına da ufaktan değinmek gerekirse de sanki oyuncakçı dükkanından alınma gibi 2000'li yılların başlarındaki gibi bir teknolojiyle simüle edilmiş gibi duruyor açıkçası, özellikle de 'recoil spread ratio' ve 'transparent accuracy' vb gibi kritik parametreler oyunun oynanış dinamiğinden bağımsız olarak tam bir vasat yapıda, hala da bir değişiklik yok maalesef, ayrıca o AK-47'nin de aşırı yapmacık ve vuruş hissiyatı da tıpkı diğer silahlardaki gibi yerlerde olduğunu görüyorum, tabii bu oyunun müptelası olmuş kişiler için on numara beş yıldız veya idare eder şeklinde yorumlanabilir ki saygı duyarım, bu da benim fikrim. Bu doğrultuda da oyunun temel sistematik atış mekanizmasını baştan yeniden kompanse edecekleri veya tasarlayacakları yönünde herhangi bir hareket izleyeceklerini de zannetmiyorum artık şu saatten sonra. Source 2'de yalan oldu zaten, güya gelecek "devasa" güncellemeyle de ahım şahım bir değişiklik söz konusu bile değildi. Bu noktada eksik bir bilgim varsa aydınlatırsanız çok sevinirim, kesin konuşmaktan pek haz etmem.

Özet itibarıyla baktığım zaman, şu an için benim gözümde; oyunsuzluktan çaresiz kalsam bile dönüp indirmeyeceğim, 2012 yılından kalma hatta Source 1 oyun motorunun yapım çıkış tarihi olan 2004 yılının DX9 API grafik programlama arayüzünü kullanan bambasit yapıda, adı rekabetçi oyunlar kategorisinde geçen, oyunun bağımlısı olmuş kişilerin daha doğrusu büyük çoğunluğu kanser ve kemikleşmiş bir kitle yapısına sahip, baştan başlamayı düşünen kişiler için de zaman öldürücü bir nitelikte bir oyun bana göre.

Ek olarak AK47'yi teknik açıdan incelemek isteyeniniz varsa da aşağıdaki açmış olduğum konuyu inceleyebilirsiniz:

AK-47 İnceleme - Technopat Sosyal

Aman dikkat edin fanboylar sizi yeryüzünden silmesin. 🤣 Dediklerinizin hepsi doğru. Bari bıraksalarda oyunun fanları animasyonları yeniden yapsa. Ücretsiz olarak tüm animasyonları yenileyecek tonla kişi olduğunu tahmin ediyorum. Ancak en ufak eleştiri de CoD fanboyu olduğumuz için bir şey de diyemiyoruz. :( 2020 yılındayız. Cold War'un alpha'sında fanboylar dahi eksik tonla şey gördü ve oyunu yerin dibine gömdü, sonra Beta'da bir kaç hafta için de AK 47 için yeni animasyonlar yapıldı. CoD kadar boş bir seri dahi oyuncuların fikirlerini önemsiyor ise Valve'de artık bir şeyler yapmalı. 2012'den modeller, 2004'ten oyun motoru, berbat ötesi animasyonlarla eski oyunların ekmeğini yiyor CS GO. Bakalım diğer incelemelerim de ne kadar kötüye gidecek model ve animasyonlar. Daha fazla detaylandırcağım yenilerini.
 

Geri
Yukarı