CS:GO Espor Liglerinin İşleyişi

ClientNicki

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2020
Mesajlar
231
Merhabalar. CS:GO e-spor turnuvalarında merak ettiğim bir şey var mesela futboldan örnek vereyim; 1. Lig şampiyonu olursan Süper Lig'e gidersin. Süper Lig şampiyonu olursan UEFA şampiyonlar ligi elemesine gidersin. Peki CS:GO e-spor turnuvalarında bu sistem nasıl oluyor? Beni aydınlatır mısınız?
 
Genelde kendini Faceit veya ESEA gibi yerlerde tek kişi olarak veya takım olarak kanıtlarsın. Hem bu platformlarda turnuvalara da katılabiliyorsun. Kendini kanıtladıktan sonra ise sana bazı turnuvalar için davet yollarlar.. Veya belli bir seviye isteyen turnuvalarda play-off'lara katılabiliyorsun. Öyle futboldaki ligler gibi işlemiyor yani, turnuva turnuva işliyor.
 
CS:GO'da tam olarak böyle bir şey yok. hltv.org diye bir site var, oradaki sıralamaya göre turnuvalara davet gelebiliyor ama turnuva organizasyonlarının isteğine de bağlı bir şey. Lig olarak da ESEA Open League var. Bu lige takım kuran herkes katılabiliyor diye biliyorum. Oradan yükselen ESEA Advanced League'ye oradan yükselen de MDL isimli lige çıkıyor. MDL'in üstünde son olarak ESL Pro League var.
 
Yenen rakibi eliyor yenenler bir üst tura çıkıyor yenilenler de turnuvadan eleniyor
Zaten bildiğin turnuva işleyişi fakat güçlü takımlar güçlü oldukları için hep sona kalıyorlar
Mesela navi vs Liquid (basit mantık böyle)
 

Geri
Yukarı