Dostum, ben CS'den ban yedim, Steam'den değil, Steam'de de herhangi illegal bir şey yaptığımı düşünmüyorum, zaten Steam hesabını da CS için açtım, zamanında ben Wolfteam, Zula gibi oyunlar oynuyordum, arkadaşlarım da CS oynuyordu, bende onlarla birlikte oynamak için CS'ye geçmeye karar verdim, bunun için de Steam hesabı açtım, yani Steam üzerinde çok fazla zaman geçirmiyorum ki illegal bir şeyler yapma fırsatım olsun, öyle bir düşüncem de yok, direk CS'ye giriyorum, nişangah ayarlama haritasına giriyordum sonrasında viewmodel diye bir şey var, silahı yakın tutma veya uzak tutma diye bir şey, işte bu ayarları yaparak giriyordum silah yarışı veya yoldaş falan atıyordum, sonrasında sürem bitince kalkıp gidiyordum, yani her defasında internet kafeye gittiğimde yaptıklarım bunlar, başka bir şey yok. Arkadaşıma gelince dediğim gibi, kendisi Valorant oynuyordu ve hile yapıyordu, en sonda da ban yedi zaten. Yani onun banımla hiçbir ilgisi yok, ben onun bilgisayarına geçince arka planda herhangi açık bir şey yoktu çünkü bilgisayarı açar açmaz direk CS'ye girdim. Valve konusuna gelince, ben Valve'yi bireysel olarak düşman görmüyorum, ben Valve'yi oyuncuları zeki(zıt anlamı) yerine koyduğu için oyuncu düşmanı olarak görüyorum, kendim ilk ban yediğim zamanlarda böyle bir düşüncede değildim, sonrasında araştırma yapınca benim gibi bu durumdan mağdur olan birçok oyuncunun olduğunu görünce böyle düşünmeye başladım. Bak şimdi, öyle bir algı oluşmuş ki, bugün biri haksız yere ban yerse kendini kimseye inandıramayacak, kimse onu anlamayacak, kimse ona inamayacak, ne derse desin, kim olursa olsun, diğerleri tarafından her defasında hilecilerle aynı kefeye koyulacak, ve sonrasinda o oyuncuya ya oyunu bırakmak(ki bırakamıyorlar, alışmışlar bir kere oyuna) ya da yeni hesap açıp premium satın alıp devam etmekten başka çare kalmıyorlar ve bu da Valve'nin işine geliyor, ne kadar seçkin hesap o kadar iyi, Valve zaten biliyor oyuncu haksız ban yese bile kimse ona inanmayacak ve bu da bir sorun teşkil etmeyecek, oyuncuları o kadar çaresiz bırakıyor ki Valve, ne itiraz hakkı tanıyor ne de ban sebebini söylüyor, ben her Allah'ın günü ticket atıyorum hesabımı inceleyip açsınlar diye, mesajlarımın okunduğundan bile şüpheliyim, ban yemiş hesapların incelenip incelenmediği bile meçhul, düşünsene her gün yüzlerce hesap ban yiyor, hangi birini inceleyecekler, hangi birine bakacaklar, en fazla birkaç tanesine bakıp açıyorlar.
Yani demek istediğim bugün sen(CS oynadığını varsayıyorum) ban yedin mi, affedersin gül yoluna gidersin, ticket atıp açmaları için dua etmekten başka çaren kalmıyor, benim hesap tam 215 gündür banlı, ara sıra kontrol ediyorum telefondan, açmışlar mı diye, yani umudumu kaybetmiyorum, çünkü herhangi bir kuralı ihlal ettiğimi düşünmüyorum, benim amacım senin iddia ettiğin gibi oyunu kötülemek değil, oyuncuları bilinçlendirmek bu konuda, envanterinizde pahalı şeyleri çok uzun süreler barındırmayın, olur da haksız ban size de uğrarsa yazık olur.