CS:GO İçin Kulaklık; Kulak İçi vs Kulak Üstü

KadirSMZ

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2016
Mesajlar
851
Çözümler
1
Yer
Karabük
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İyi sosyaller arkadaşlar. CS:Go oyuncuları turnuvalarda 2 adet kulaklık takıyor. Birisi kulak içi diğeri kulak üstü. Şimdi, takım arasındaki konuşmalar içteki kulaklıktan geliyorsa oyunun sesini tam olarak nasıl duyuyorlar? Eğer oyunun sesi içteki kulaklıktan geliyorsa, kulak içi kulaklıktan nasıl ses kasıyorlar? Mantık olarak düşününce oyunun sesi kulak içi kulaklıktan gelmeli. Biraz karışık oldu ama şöyle özetleyeyim. Oyunun sesi hangi kulaklıktan geliyor? Umarım anlaşılmışımdır şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Takım o kadar iyi işliyor ve arkada antrenör var ya, o yüzden düzenliler. Bir sıkıntı olmaz. Oyunun sesi dış taraftakinden geliyor.
 
Konuyu biraz hortlatacağım ama arkadaş yanlış bilgi vermiş düzeltmek istedim. Her profesyonel oyuncunun alışmış olduğu ekipmanları vardır. Bunlar klavye, fare, fare altlığı, monitör, kulaklık gibi. Profesyonel çevrim dışı oynanan maçlarda ise sponsor tarafından kullanılması zorunlu olan bazı ekipmanlar vardır. Bunlar bilgisayar kasası ve bileşenleri, monitör, koltuk ve kulaklıktır. Oyuncuların kendi ekipmanlarını kullanmalarına izin verilenler ise fare, fare altlığı, klavye ve kulak içi kulaklıklarıdır. Kulak içi kulaklığın izin verilme sebebi sponsorun temin etmiş olduğu kulaklığı üzerine taktığı zaman reklamını kapatmamış olmasıdır. Fare, fare altlığı ve klavyede ise oyuncu alışkanlığı esastır. Futboldan örnek vermek gerekir ise C.Ronaldo'nun kişisel sponsoru Nike. Belki kendisi de tercih ettiği için bu markayı kullanıyordur bilemiyorum ama tekmeliği, iç kıyafeti ve ayakkabısı Nike ancak RealMadrid forması giymesi zorunlu forma sponsoru ise Adidas. L.Messi içinde durum tam tersi.
Oyunculara bırakılırsa kendi alışık oldukları kulak üstü kulaklığı takmak isteyeceklerdir ancak turnuva sponsorunun şartı gereği istemedikleri, alışık olmadıkları veya performans alacaklarını düşünmedikleri kulaklığı takmaktan ise kendilerine ait olan kulak içi kulaklığı takmayı tercih ediyorlar.
Ses kasma konusundaki sorunu da şöyle cevaplamış olayım. Büyük turnuvalar öncesi elemeleri veya küçük çaplı olan turnuvalarda oyuncular Oyuncu Evlerinden bu maça bağlanıyorlar ve hepsi kendi tercih ettiği kulak üstü kulaklığı tek olarak kullanıyorlar. Demek ki takım içi konuşma oyunda ses kasmaya engel değilmiş. Onlarda gereksiz muhabbet yapacak yada yabancı bi tabir olacak Türkçe'sini bilmiyorum ama Troll liyecek kimse olmadığı için sorun yaşamazlar.
Oyun sesi ve takım içi konuşmaları duyma, kulak içi kulaklık.
Ses yalıtımı ve mikrofon için, kulak üstü kulaklık.
 
Kulaküstü kulaklık dış sesi engellemek için kullanılıyor, kulakiçi ise oyun ve iletişim seslerinin alınabilmesi için.
 
konuyu hortlatmış oluyum şuanda kullanılan sistemde bütün açık alan e-spor organizasyonlarında geçerli bu arada dışardaki kulaklık sadece sesi kesmek için var dışardan info almanızı engellemek veyatta ses duyup dikkatinizin dağılmaması için o kulaklıktan ses falan gelmez dikkatli bakarsanız o kulaklıkların kablosu bile yok
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı