CS:GO topluluk sunucularındaki indirilen dosyalar virüslü müdür?

İsimsiz0078

Decapat
Yakın zamanda SSD aldım. Eskiden HDD kullanıyordum. Sunuculara giriyordum neredeyse 1.5 yıldır oynadığım sunucuya bugün giriyordum. Dosya indirmesini ben bu aralar yeni fark ettim. Görünce hemen oyundan çıktım. Bu dosyaların virüslü olma ihtimali ne kadardır? Ve bu dosyaları nasıl silebilirim? Bir de oyun dosyalarını doğrulayınca gittiğini söyleyen birisini görmüştüm, bu dogru mudur?

İhtimali sıfır. Bu dosyalar zaten en fazla sunucunun kullandığı haritalar, pluginler, skinler vs. oluyor.

CS:GO'da değil fakat bundan yıllar yıllar önce CS 1.6'da surf yapmak için gireceğim sunucuda, girmeden önce sunucu için hazırlanan mod paketlerini yüklerken kullandığım kaspersky anti virüsüm trojan uyarısı vermişti çok şaşırmıştım, virüs karantinaya alınıp silinmişti ama sonunda sunucuya girmiştim. Film gibi gelebilir, sunucu sahibine ulaşıp durumu anlattığımda beni umursamamazlıktan gelip Skype'dan engellemişti. False positive bir virüs olacağını düşünüp Kaspersky kaldırıp ESET kurup tekrar denedim ve yine aynı trojan yakalama uyarısını almıştım.

Buradan çıkardığım sonuç Steam evet virüslü dosya tutmuyor fakat oyun sunucuları 3. parti sunuculardan geliyor, yani valveye ait bir sunucu değil. Topluluk sunucuları kendi sunucularını barındıran yerlere bağlılar, topluluk sunucularından birine bağlandığınızda indirilen dosyalar steam'dan değil direkt olarak sunucu sahibinin makinasından fast dl (çoğu zaman) olarak geçiyor. Yani evet, bunu yapmak mümkün. Düşük bir ihtimal ancak benim başıma gelmişti.

Son olarak bu yaşadığım şeyi daha iyi teyit edebilmek adına eğer cs 1.6 veya csgo'da sunucu sahibi olan birisiyle bunu test edelim. Büyük bir güvenlik zayiatı olabilir, bu güne kadar hiç konusu açılmış bir durum değil.

Son düzenleme:
Yakın zamanda SSD aldım. Eskiden HDD kullanıyordum. Sunuculara giriyordum neredeyse 1.5 yıldır oynadığım sunucuya bugün giriyordum. Dosya indirmesini ben bu aralar yeni fark ettim. Görünce hemen oyundan çıktım. Bu dosyaların virüslü olma ihtimali ne kadardır? Ve bu dosyaları nasıl silebilirim? Bir de oyun dosyalarını doğrulayınca gittiğini söyleyen birisini görmüştüm, bu dogru mudur?

Bir şey olmaz en fazla harita falan indiriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı