CS2'de R5 5600X RTX 3060 12 GB 1440x1080 sistem darboğaz yapar mı?

Yusufkob

Decapat
Daha fazla  
İkinci el bir sistem aldım. FPS stabil donma kasma yok ama sanki çok az da olsa bu ayarlarda darboğaz var gibi hissediyorum. Zaten ileriye dönük 7 5700x3D & 5800x3D planım var 2.el uygun bir şey bulursam.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 için gayet iyi sistem. İşlemci ekran kartı için gayet yeterli.

CS2 için iyi bir sistem, darboğaz olmaz. AAA oyunlar oynarken ekran kartı geride kalacaktır bayağı. Upgrade yaparsan tam yapıp DDR5 + AM5 sisteme geçmen çok daha mantıklı olur.

CS2 için iyi bir sistem, darboğaz olmaz. AAA oyunlar oynarken ekran kartı geride kalacaktır bayağı. Upgrade yaparsan tam yapıp DDR5 + AM5 sisteme geçmen çok daha mantıklı olur.

Hikayeli oyunlardan nefret ediyorum. Sadece Elden Ring sardı onun dışında başka AAA game oynayamıyorum. CS2 de yayın açıp oynamak istiyorum işlemci yetmez diye elim gitmiyor o yüzden işlemci düşüncem var. Ek olarak 550+80W PSU var 5800x3D ile RTX 3060'a yeter miş acaba?

Yayını zaten ekran kartı üzerinden vereceksin. Yayın konusunda emin olmamakla beraber başlangıç için yeterli olacağını düşünüyorum. Güç kaynağı modeli nedir?

procsses lasso adında bir program vardı hocam; programda belli ayarlar yapıp CS2 de performansınızı yükseltebiliyordunuz. CS2'ye işlemci çekirdeklerinizi, onun haricinde arkada çalışan ve yüksek tüketime sahip uygulamalara izleklerinizi veriyordunuz ve performans artışı sağlıyordunuz. İlgili konu bu; Rehber: CS2 ve İşlemci bazlı oyunlarda Process Lasso ile FPS arttırma Bir göz gezdirin, belki faydası olur.

Yayını zaten ekran kartı üzerinden vereceksin. Yayın konusunda emin olmamakla beraber başlangıç için yeterli olacağını düşünüyorum. Güç kaynağı modeli nedir?
Baya kötü bir marka powerbosst gibi birseydi. Kasanın markasıda aynı.

Şu anlık bir sorun yaşamıyorum ama yayın falan açarsam sorun olur diye düşünüyorum. O programda OBS'e falan sorun çıkartabilir o yüzden şimdilik onu es geçiyorum.

5800X3D için anakartın da belirli bir seviyenin üzerinde olması lazım. Güç yönetimi zayıf bir anakarta takarsan sıkıntı çıkabilir. Ayrıca güç kaynağı pek güven vermiyor. Hemde 5700X3D ve 5800X3D haddinden pahalı işlemciler. Bunların yerine AM5 sokete geçmek daha mantıklı olur. Ama sadece CS2 için yakın zamanda bir değişim yapmana gerek yok. Yüksek hz monitör sahibi değilsen. Sistemin 144/180hz için yeterli.

5800x3D için anakartın da belirli bir seviyenin üzerinde olması lazım. Güç yönetimi zayıf bir anakarta takarsan sıkıntı çıkabilir. Ayrıca güç kaynağı pek güven vermiyor.

Anakart sağlam. ASUS TUF B550M e. Zaten ileriye dönük belki ekran kartını da 3080 falan yaparım diye 700W PSU alacağım. Ama simdilik yeterse 550W PSU kalsın ekran kartını degistirirken düşünürum onu.

Haklısın biraz pahalı ama 15 20k masraf yerine 6 7K masraf yapmak bana daha iyi gelir. Dediğim gibi degismemin sebebi zaten yayın için. Yayın açarsam yüksek ihtimal drop girecek 5600X ile monitörde 200Hz oyunda 300FPS sabit şu anlık.

Bence şuanda bir değişim yapacaksan kaliteli bir güç kaynağı satın al. İleride işlemci yükseltme işine bakarsın. Yayın konusunda deneme yapabilirsin. Dener görürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…