CSM'yi kapattıktan sonra görüntü alamıyorum

sad7k

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2020
Mesajlar
741
Makaleler
1
Çözümler
6
Yer
Ankara, Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Secure Boot'u etkinleştirirken 'CSM is loaded' hatası alıyordum. CSM'yi kapattığımda görüntü alamıyorum. Ekran kartım UEFI. GTX 1660 kullanıyorum. Anakartım: MSI B450M A Pro Max. Çözümü nedir?
 
CSM yi açtığınız da Legacy olarak değil UEFI olarak ayarlamanız gerekiyordu. Şuan görüntü alamıyorsanız CLR CMOS yapın ve BIOS u sıfırlayın ardından tekrardan Secure Boot yada CSM açtığınızda mutlaka Legacy seçeneğini UEFI olarak değiştirip kaydedin.
 
Artı -2 Eksi
CSM'yi açtığınız da legacy olarak değil UEFI olarak ayarlamanız gerekiyordu. Şu an görüntü alamıyorsanız CLR CMOS yapın ve BIOS'u sıfırlayın ardından tekrardan Secure Boot ya da CSM açtığınızda mutlaka legacy seçeneğini UEFI olarak değiştirip kaydedin.

Dediğiniz her şeyi yaptım. CSM yi UEFI yaptım. Bilgisayarı kapat aç yaptıktan sonra Secure Boot'u etkinleştirmek için girecektim. Fakat bu sefer de BIOS'a erişemedim. Uzun bir süre bekledikten sonra masaüstüne ulaşabildim. Fakat BIOS'a tekrar girmeyi denediğimde bu sefer masaüstüne de ulaşamdım.
 
Öncelikle BIOS sürümünü kontrol edin güncel değil ise güncelleyin. BIOS ekranına tekrardan erişirseniz BIOS u tamamıyla sıfırlayın ve sonrasında F10 a basarak kaydedip çıkın. Daha sonrasın da sistem kendini yeniden başlatacaktır yine BIOS'a girin ve XPM yada D.O.C.P yi aktif edin. Daha sonrasında Boot menüsüne gelerek Boot sırasına bakın Windows OS manager varsa yoksa da SSD 1 ini 1. Sıraya ekleyin. Daha sonrasında TPM 2.0 etkinleştirin ve Secure Boot kısmını enabled yapın.

CSM kısmını Enabled yaptıktan sonra Legacy & UEFI olarak seçenek var ise bu seçeneği seçin ve F10 ile kayıt ederek çıkış yapın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı