csrss.exe'den kurtulma yolu nedir?

bfaam

Decapat
Katılım
12 Aralık 2020
Mesajlar
333
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, öncellikle olay şöyle başladı: Crack bir resim progamı indirmek istiyordum.(bu bir hataydı😞) progamı çalıştırdım ancak birden virüs uyarısı geldi Defender'dan uyarı geldi adı csrss. Trojan gibi bir şeydi. Otomatik olarak kaldırıldı herhalde düzeldi dedim içimden ama 1-2 gün sonra uyarılar daha fazla gelmeye başladı. Bunlar gibi: Trojan:Win32/Azorult!ml, Trojan:Win32/Ceprolad.A ve Trojan:Win32/Azorult.PAE!MTB gibi onlarca şey. Bunların bir keylogger olduğunu düşünüyorum acaba bana birisi bunlardan kurtulmanın yolunu uzun uzun anlatabilir mi?

gh.PNG


Ve C:\Windows\rss\csrss.exe'yi aramaya başladım ama bulamadım sanki yok. Şimdiden yardımınız için teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Baktım ama anlamadım üzgünüm bu tür şeylerden pek anlamıyorum kendin açıklayabilir misin?

Kanka ilk önce process explore yi indirip konumunu tespit etmen gerek. Daha sonra csrss. Exenin üzerine gelip sonlandırabilirsin. Bu normalde bir sistem dosyası genelde System32 niniçinde olur. Ama sizinki büyük bir ihtimal keylogger olan. Bunu anlamak içinde görev yöneticisi aç ve Csrss'nin görevini sonlandırmaya çalış. Normal olan csrss System altında çalışır. Ama keylogger olan kullanıcı adı altında çalışır. (yazım yanlışı varsa affedin.)
 
Hocam bende de öyle çalışan bir uygulama var göre yöneticisinde ama Kaspersky tarama yaptığı zaman temiz diyordu.

Fotoğraf atar mısın? Net user pek bulmaz ama bazen virüsler çıkıyor oradan bir kişide çıkmıştı siz yinede fotoğraf atın kullanıcı isminizi sansürleyip.
 
Hocam bende de öyle çalışan bir uygulama var göre yöneticisinde ama Kaspersky tarama yaptığı zaman temiz diyordu.

Fotoğraf atar mısın? Net user pek bulmaz ama bazen virüsler çıkıyor oradan bir kişide çıkmıştı siz yine de fotoğraf atın kullanıcı isminizi sansürleyip.

Normalde zaten bir Windows bileşeni. Bu virüs kendini sisteme bu adla gösteriyor ki virüs olduğu kolay kolay anlaşılmasın.

1614433365451.png
 

Geri
Yukarı