CSS'de gelişmek

acceleratE7

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar CSS'de kendimi geliştirmek istiyorum yaklasık 12 gündür HTML ve CSS öğreniyorum. neler önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beğendiğiniz site dizaynlarını ya da bir kağıda kendi web sitenizi çizip onu PC üzerinde taslak olarak ekrana dökebilirsiniz. Gün geçtikçe üzerine yeni öğrendiğiniz kodları da ekleyerek denemeler yapabilirsiniz. HTML kısıtlı gibi duruyor ama CSS ile birlikte hem kolaylık hem de görüntü açısından göze daha güzel geliyor.

Arkadaşım sadece aç bir site ve kodlamaya çalış yanlış yapacaksın ama yanlışlarını düzeltme düzelte öğreneceksin. Proje yapmadan gelişemezsin. Sen 10 kurs izle başka birisi 3-4 tane site yapsın senden 5 kat bilgili olur. Dediğim gibi aç bir web sitesini aç devtools'u yazmaya başla. Ben proje yapmayı önemsememistim ve çok basit bir siteye bakarken bile korkuyordum şimdi hangi siteyi gösterirsen göster rahatlıkla yaparım hiç korkmam.

Bak mesela geçen gün şurayı yaptım.

Araştırmalarıma göre CSS ve HTML yerine C# öğrenip öyle CSS ve HTML'e geçin diyorlar siz ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşım sadece aç bir site ve kodlamaya çalış yanlış yapacaksın ama yanlışlarını düzeltme düzelte öğreneceksin. Proje yapmadan gelişemezsin. Sen 10 kurs izle başka birisi 3-4 tane site yapsın senden 5 kat bilgili olur. Dediğim gibi aç bir web sitesini aç devtools'u yazmaya başla. Ben proje yapmayı önemsememistim ve çok basit bir siteye bakarken bile korkuyordum şimdi hangi siteyi gösterirsen göster rahatlıkla yaparım hiç korkmam.

Bak mesela geçen gün şurayı yaptım.

hocam site yaz ve yazamadığın şeyleri araştırarak öğren diyorsun yani peki frameworklere bulasayım mı?

hocam site yaz ve yazamadığın şeyleri araştırarak öğren diyorsun yani peki frameworklere bulasayım mı?
ben senin yazdığın siteyi yazabilir miyim bilmiyorum gözüme cok büyük geliyor yani tırsıyorum tam oturmadığı için bazı şeyler bir yerden sonra karışıyor div’leri nasıl oluşturcam eksiklerim oldugu için herhalde karısıklık oluyor diye düşünüyorum

Araştırmalarıma göre CSS ve HTML yerine C# öğrenip öyle CSS ve HTML'e geçin diyorlar siz ne düşünüyorsunuz?
Bence kullanılacak alanlara göre değişiyor. C# bilgim zayıf sadece tasarım yapmayı seviyordum ama HTML-CSS öyle değil. Hem kod açısından hem de göze hitap etme açısından bence daha kolay ve kod açısından daha anlaşılır. C#'ı pratik yapmazsan zamanla unutursun ama HTML-CSS uzun süre yapmasan da gidişattan hatırlatır kendini.

div’leri nasıl oluşturcam eksiklerim oldugu için herhalde karısıklık oluyor diye düşünüyorum
Divler üzerinden gidicekseniz en basit olanından 2'li şekillerden başlayın derim ben. Pratik yaptıkça daha sonra div sayısını arttırabilirsiniz.

ben senin yazdığın siteyi yazabilir miyim bilmiyorum gözüme cok büyük geliyor yani tırsıyorum tam oturmadığı için bazı şeyler bir yerden sonra karışıyor div’leri nasıl oluşturcam eksiklerim oldugu için herhalde karısıklık oluyor diye düşünüyorum
Hocam tabii ki yeni başladığınız için normal. Siz Flex vs öğrendiniz mi? Yani o tarz şeyleri biliyorsanız parça parça yapın. Mesela gidin 3 tane header tasarımı yapın farklı farklı. Eğer ki bilmiyorsaniz Flex öğrenin yoksa işiniz zor. Belli bir seviyeye gelene kadar framework bakmayın.

Siz de kendinize uygun siteleri yapmaya çalışacaksıniz YouTube'dan bulun izleyin ama kendiniz yapmaya çalışın.

Hocam tabii ki yeni başladığınız için normal. Siz Flex vs öğrendiniz mi? Yani o tarz şeyleri biliyorsanız parça parça yapın. Mesela gidin 3 tane header tasarımı yapın farklı farklı. Eğer ki bilmiyorsaniz Flex öğrenin yoksa işiniz zor. Belli bir seviyeye gelene kadar framework bakmayın.

Siz de kendinize uygun siteleri yapmaya çalışacaksıniz YouTube'dan bulun izleyin ama kendiniz yapmaya çalışın.
flexbox ları biliyorum sadık turan sağolsun videoları izleyerek öğrendim ama bazen kullandığımda ortalayamıyorum bazı şeyleri daha sonra yanlıs yerde kullandığımı öğreniyorum. Alaylıyım zaten normalde malzeme müh öğrencisiyim ama ben front end dev olmak istiyorum çabalıyoeum öğrenmek için bakalım umarım olur daha yolun basındayım fakat modu düşüyor insanın ya acaba yapamayacak mıyım falan diye bakalım nolcak😂

Flexboxları biliyorum sadık turan sağ olsun videoları izleyerek öğrendim ama bazen kullandığımda ortalayamıyorum bazı şeyleri daha sonra yanlış yerde kullandığımı öğreniyorum. Alaylıyım zaten normalde malzeme müh öğrencisiyim ama ben front end dev olmak istiyorum çabalıyoeum öğrenmek için bakalım umarım olur daha yolun basındayım fakat modu düşüyor insanın ya acaba yapamayacak mıyım falan diye bakalım ne olacak😂

Flex'leri falan biliyorsan zaten belli bir seviyeyi geçmişssin demektir. Artık proje yapmaya çalış. Zaten yanlış yapa yapa doğrusunu öğreneceksin. En kolay ortalama yöntemi ise.

CSS:
body {
 display:flex;
 justify-content:center;
 align-items: center;
 height:100vh;
}

Bende üniversite falan okumadım mart 2022'den beri kendi başıma öğreniyorum. O bahsettiğin yapmayacak mıyım yerinden herkes geçti hatta 1.5 ay önce aynı şeyi düşünüyordum şimdi yaptıklarıma bakıp motive oluyorum. Sadece kendinizi kandırmayın. Başkası yaparken siz de izleyerek yaptığınız şey sizin olmuyor veya siz yapmış olmuyorsunuz, bunun bilincinde olun. Kendinizi motive etmeniz gerekiyor zamanla olan bir şey bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı