Cumhurbaşkanı olsanız ilk ne yapardınız?

Ülkeyi ilerleticem, modern görüneceğim diye inanç özgürlükleri, insanlara kısıtlama konusunda katliam yaratmayı düşünen fikir dolu. Yok bombayı vucuduna saklamış o yüzden çarşaf kalksın, yok hoca takke takarak dolaşmış kafasında bir şey saklıyor. Komedi yorumlar cidden. İyi ki siz cumhurbaşkanı değilsiniz, şimdikinden bi farkınız yok .
Mont aranabilir ama çarşaflı birine çarşafını aç dersen açmaz o yüzden kontrol edemezsin.
arayan kalkıp el veya gözle arama yapmaz , x-ray cihazından veya el cihazlarından tarama yöntemiyle aranma gerçekleştirir. Dediğinin hiçbir tutulur tarafı yok, açık giyene de kapalı giyene de karışılmaz aksi özgürlüğe müdahale olur. Bu da ileri götürücem sizi diye aslında insanın en temel hakkına tecavüz olur ve şu anki yönetimden bir farkın kalmaz.
 
1. Zekat toplamaya öncelik verir ve bu paraların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlardım.
2. Halktan toplanan vergileri halk için kullanırdım. Örneğin; günde 2 öğün belirli yerlerde yemek vermek.
3. İsrafı engellemek ve halkı bilinçlendirmek için yoğun çaba gösterirdim.
 
Din kardeşlerini (?) yollamak, imamhatipleri kapatmak, Ayasofya'yı kurtarmak ve işyerlerinde kapanmayı yasaklamak. İlk hareketlerim bunlar olurdu, sonrasında eğitim sistemini düzenlerdim, sınavı testten çok yetenek ölçme şeklinde yapardım. Sonrasında bakanları değiştirirdim ve bakanları seçmek için yeterlilik sınavı düzenlerdim. Önce ticaret değil de ithalat ve ihracat arasındaki farkı kapatmak için amaçlı ve milletimizin yetenekli olduğu, yapabileceği şeylerle ilgili ufaktan fabrika inşa etmeye başlardım. Şimdilik aklıma gelen fikirler bunlar.
 

Geri
Yukarı