Cumhurbaşkanı olsanız ilk ne yapardınız?

Adalet.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Farklı düşünce ve fikirleri olan insanları sırf doğru düzgün siyasetçi yok diye göz ardı etmek olur bu ve hiç de mantıklı değil. Bana göre siyasetçiler halkın bir yansımasıdır halk kirli olduğu sürece temiz siyasetçiler 40 yılda bir çıkar. İnsanların okulda normal derslerin yanı sıra iyi bir ahlak eğitimi de alması lazım, böyle olursa tek amacı çalıp çırpmak olan siyasileri görmemiz zorlaşır.
Parlamenter sistemde içeriye siyasetçi diye kukla birini sokmak çok basit. Hükumet çünkü daha esnek kontrol ediliyor. Yani devlet üzerindeki kontrolü sağlama almak ve kukla siyasetçilerden arınmak için bu sistemi uygularım.

Kurşuna dizmeniz muhtemelen ülkenin itibarını iyice düşürür. Söylediğiniz sorunun en basit çözümü sınırları korumaya alıp bayram için çıkanları ülkeye almamak olur.
Bu kısımda ben abartma yapmıştım tabii ki kurşuna dizmem. Niye dizeyim? Orada engellerdim ya da gidenleri daha almazdım.

Göktürk alfabesini kullanmak doğru olmaz hem insanlar yeni bir alfabe öğrenmek istemezler hem de Latin alfabesi Göktürk alfabesinden daha kolay ( birkaç sebebi daha var ama yazmaya gerek yok ). Türk kültürü konusunda da dil değiştirmek hiçbir şeyi değiştirmez kültürü korumak için yapmamız gereken şey ülkenin a*aplaşmasını engellemek.
Zaten bunu ben zorda kalmazsam yaparım ve zaten Araplaşmak istemiyoruz ama o zamanda Avrupa kültürünü benimsiyoruz. Ben kendi kültürümüzü daha çok yaymak için yapardım. Çünkü kültürümüz zamanla gidiyor. Ya Araplaşıyoruz ya da Avrupalılaşıyoruz.

Bu çok yanlış bir düşünce yabancı markaları yasaklamanın sonucu facia olur. Yabancı markalara izin verip yerli sistemlere gerekli desteği verip ortaya kaliteli ürünler çıkarmamız lazım iyi reklam politikaları ile yerli ürünlerin kullanıcı sayıları gün geçtikçe artar zaten. İnsanlar bugün yerli markalara haklı olarak güvenmiyor çünkü çok büyük kısmı ya yurt dışından kalitesiz ürün getirip üzerine logo basıyor ya da kalitesiz ürün üretip başarılı olmak adına insanların milliyetçi duygularını sömürüp satışlarını arttırmaya çalışıyor.
Tabii ki burada yerli malı teşvik eden reklamlar yaparım. Ve önce adam akıllı üretime başlayıp sonra yerli mala geçerim. Dandik olmayacak tabii bunu yazmıştım.

Sizin düşüncenize saygı duymakla beraber, gerekçe açıklayayım dedim.
 
Son düzenleme:
Hani derler ya anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı... Az diye, neyse üslup bozmayacağım. Sana o kadar cevap verdim hepsine aklın varsa cevap versene demeye devam ediyorsun. E ben de doğal olarak okuduğunu anlama kabiliyetini sorguluyorum. Örnekleme veriyorum açıklıyorum, gelip konumuzla ne alakası var diyorsun. Kendince laflarını tekrar ederek çıkmaza girince cevap versene, çok mantıksız, sen cahil islamcısın, sen düşünmeyen bilmem nesin gibi boş boş laflar ediyorsun. Haklısın yanlış video atmışım sana bunu bitirince haber ver, öyküleyici anlatım, betimleyici anlatım tarzlarını ve farklarını da atayım. Belki o zaman anlarsın. Ama önce buna çalış ihtiyacın var bence.
Burada attığım alıntıların kendiyle çelişmesinin yanı sıra, Hep dinlere saygım var demene rağmen inançlara ve inanan insanlara kısıtlayıcı maddeler ayırmışsın.
Sen kim oluyorsun da özgür Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını sırf giyindiği kıyafet için AVM veya kapalı alana almıyorsun? Geri kafalı, yobaz, cahil.
Aynısını otobüste açık giyindi diye birisi kadına uygulasa linç edersin?
Araplaşmaktan nefret ettiğin belli, ama düşüncenin çoktan Araplaştığının farkında bile değilsin. Nasıl ki onlar açık olanları hor görüyor, sen de aynı şekilde kapalı giyinenleri hor görüyorsun.

Senin yazdıklarına zaten cevap verdim ben üstelik son yazdığın saçmalıklara da cevap verdim. Karşımda ki insanların argümanları hep aynı olduğu için cevaplarım birbirine benziyor olabilir ancak ben hiçbirinde çıkmaza girmedim aksine karşımdakiler saçma sapan argümanlarla bana gelip verdiğim cevaplar karşısında beni din düşmanı ilan edip raporlamaya çalıştılar bu onların çıkmaza girdiğini gösterir ek olarak bu kişiler son derece cahil kişiler. Sen nasıl özgür Türkiye cumhuriyetinde ki insanların giyimleri ne karışıyorsun un cevapları diğer yazdıklarım da var git bak. Evet araplaşmaktan ve Araplardan nefret ediyorum ancak ben insanların örtünmesine karışmıyorum kara çarşaf giyip kimlikleri belirsiz şekilde ortalıkta gezinen insanlara karışıyorum yani baş örtülü birine karışmam dinlere saygım var ve kara çarşaf kuran da geçmiyor.

Dinlere saygılı olan birey, sana söylüyorum. Ezanı Türkçe yapamazsın. Ezanı Türkçeye çevirip okursun, o da dini yaşama özgürlüğüne tecavüz olur çünkü din bunu caiz olarak görmüyor. Ayrıca kendince haklı gördüğün hiçbir sebep mantıklı değil. Bir şeyin orijinal dilinde okunması o ülkeyi ne araplaştırır, ne batılılaştırır. Sen istiklal marşını yurt dışında okurken bulunduğun ülkenin anadiline göre okumuyorsun. Çünkü orijinali Türkçe'dir. Öyle okunması gerekir.

Ezan ın Arapça okunması dinde geçmez yani Arapça okunması bir emir değildir ancak senin gibi dininden haberi olmayan insanlar bunu dini bir gereklilik olarak görür. Türkçe olması kimsenin dini yaşama özgürlüğüne tecavüz olmaz insanlar yine inanmaya devam ederler tek fark ezan ı anlamış olurlar. Orijinali Arapça ise neden kuranı Türkçe'ye çeviriyorlar madem orijinali Arapça ve Türkçe'ye çevirmek din i yaşama özgürlüğüne tecavüz olur o zaman meal ya da tefsir de okumayın arapçasını okuyup geçin sadece.

Kimlik sadece açık insanlara verilmiyor, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına veriliyor. Haberin olsun.

Ayrıca bu yorumdan sonra hiçbir yazına cevap vermeyeceğim. Ama merak etme eğitim linki atacağım. Hep beraber bu ülkeyi eğitimle ilerletebiliriz. İnan bana :)

Unutmadan, göz ardı ettiğimi belirtmek istiyorum.

Kimlik olayını zaten anlattım ama sen bana gelip cahil sığ görüşlü falan yazdın git yazdıklarımı oku öyle gel. Attıklarının hiçbirinde kendimle çelişmiyorum kendi dininden haberin olsa kara çarşaf ın Kuran'da geçmediğini bilirsin zaten gerçi siz sözde Müslüman'ların kuran ı okuduğundan bile şüphe ediyorum. Yazdıklarıma cevap verme haklı çıktım sen de o akıl yokmuş zaten, kendi dininden haberin olmadan, yazdığım onca şeyi anlamadan bana eğitimden bahsetme o videoları bana atmadan önce de ilk kendin izle belki az da olsa bir şeyler öğrenirsin. Beni göz ardı etmiş olmandan ötürü mutlu oldum İslam'cı çöl faresinin mesajlarımı görüp saçma sapan cevaplar veremeyecek olması güzel bir şey.
 
PayPal ve Pastebin gibi dünyanın kullandığı hizmetleri ülkemizin de kullanması için anlaşmalar yapardım. İhracatı arttırmak için politikalar izlerdim. Tüm Arap kökenli mültecileri silah zoruyla ülkelerine geri gönderirdim. Din ve Devlet işlerini birbirinden ayırırdım. Cahil cühela hocaları öğretmenlikten men ederdim.
 

Geri
Yukarı