Cumhurbaşkanı'ndan fahiş market fiyatlarına müjde

Fiyatı uygun tutulursa işe yarar. Rekabet için market ve manavlar da fiyat düşürür.
Bir kere fiyatı uygun tutmaktan kastın ne olduğunu idrak edebilmek lazım. Sırf seçim kazanmak ya da her şey yolunda gibi davranmak için olmayacak bir fiyattan satarsanız oluşacak zarar bizlerden çıkacaktır. Tanzim satışlarında da buna benzer durumlar yaşanmıştı ki paylaştığım videodan bilgilendirmeye erişebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca bu tarz durumlarla bakkalları da iyice öldürürsünüz. Önce 3 harfli marketlerin açılmasına göz yumulup sonrasında bunları suçlu bulup finalde pahalı fiyata satıyorlar diye hedefe koymak resmen halkla dalga geçmektir. Ayrıca vakti zamanında bakkallar için "birleşin" çağrısını yapan yine Recep Tayyip Erdoğan'dı.


Önce mahalle bakkallarının yollarına taş koyuldu. Şimdi intihar etmeleri isteniyor ki halkın ihtiyaçlarını karşılama noktasında bu kadar değişken politika izlenmez. Resmen komedi.
 
Son düzenleme:
Bu arada o marketlere gittim.
Ürün çeşitliliği bir bakkal kadar değil, cidden bayağı fazlaydı benim gittiğimde.

Fiyatlar BİM, şok gibi mağazalarla ya aynıydı ya biraz daha pahalı ama ürünleri saçma bir şekilde kaliteliydi.
Oradaki 10 üründen 7'si TTK markalıydı ve ben beğendim açıkçası.
 
Maaliyetler ve vergler ortada. Ucuz mal diye GDO'lu, kimyasallı mallar yiyoruz zaten. Ülke içindeki gıda ürünlerini bu kalite ile Avrupa'ya satamadığımız ortada. Oraya göre üretiliyorlar. Sağlık standartları sıkı.
Tarladan çıkan ürünün markete yolculuğunu muhasebe bilen birisiyle incelemek lazım. Aklı başında bir gazeteci bunu belgelese tarladan hale taşıyandan halden markete kadar her aracıda devlet öpüyor. Tükettiğimiz gıdanın fiyatının ne kadarı vergi kabak gibi ortaya çıkar. Kim ne kazanıyor belli olur. Konuyu muallakta bırakıp topu değişik kademelere atıyorlar.
Suyu bulandırıp herşey eski tas eski hamam devam ediyor.
 
Evet reisimiz yine yaptı yapacağını. Bu sefer de tarım kredi kooperatifi market zinciri kurup şimdilik 1 tane olmak üzere 1000 tane açılacak. Diğer market zincirlerinin fahiş fiyatlarını böyle engelleyecek. Sizce de fahis fiyatları engellemek yerine böyle hareket ne kadar mantıklı? 😂😂

Aldığı şey bisküvi ıvır zıvır adam etlerin yanına yaklaşamıyor korkusuna asıl iş onu düşürmekte. 😂
 
1-Bu marketlerde çoğu şeyin diğer marketlere göre pek de fiyat farkı olmadığı hakkında bir şey duymuştum. Eğer böyle ise niye açılıyor anlamadım.
2-Başka okuduğum bir yazıda Tarım Kredi Kooperatiflerinin zarar ettiğininden bahsediyordu.
3-Ha eğer gerçekten ucuzsa, halk için yararlıdır ama üreticiyi zora sokabilir diye düşünüyorum. Çünkü şuan ortada bir fahiş fiyat göremiyorum. Türk Lirasının müthiş değer kaybı ve her şeyden devlete de 1 tane aldığımız için fiyatların böyle olması normaldir.
Yani Erdoğan böyle çözümlerle hiç kimseye gerçek bir fayda sağlayamaz. Artık gerçek çözümler gerekiyor, yoksa Venezuela'ya döneceğiz herhalde.
 
1-bu marketlerde çoğu şeyin diğer marketlere göre pek de fiyat farkı olmadığı hakkında bir şey duymuştum. Eğer böyle ise niye açılıyor anlamadım.
2-başka okuduğum bir yazıda tarım kredi kooperatiflerinin zarar ettiğininden bahsediyordu.
3-ha eğer gerçekten ucuzsa, halk için yararlıdır ama üreticiyi zora sokabilir diye düşünüyorum. Çünkü şu an ortada bir fahiş fiyat göremiyorum. Türk lirasının müthiş değer kaybı ve her şeyden devlete de 1 tane aldığımız için fiyatların böyle olması normaldir.
Yani Erdoğan böyle çözümlerle hiç kimseye gerçek bir fayda sağlayamaz. Artık gerçek çözümler gerekiyor, yoksa Venezuela'ya döneceğiz herhalde.

Aslında evet fiyat farkı yok ama çeşit ve kalite farkı var.

BİM'den alacağınız aynı fiyattaki bir peynir ile o mağazalardan alacağınız arasında kalite olarak çok fazla fark var.
Çikolata vb. içinde geçerli bu.

Ürünlerin çok büyük kısmı kendi markaları (TTK Mağazaları) ve cidden kaliteli.

Fakat zarar ediyorsalar bu olay ne zamana kadar devam eder bilemem.
 

Geri
Yukarı