Yazılım Cursor Pro üniversite öğrencilerine 1 yıl boyunca ücretsiz

Güncelleme: Türkiye aşırı talepten ötürü listeden kaldırılmış arkadaşlar. :(

Sebebi de şu bence: bazı sitelerde öğrenci olarak alınan Cursor hesapları satılmaya başlanmış. Sadece edu mail ile değil de ek doğrulama getirirlerse sanırım geri açılacaktır.
Dünyanın çoğu yok listede, Amerika ve Avrupa dışında az ülke var. Asya kıtasında görebildiklerim sadece Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri. Bir de Güney Afrika Cumhuriyeti var. Bazı Doğu Avrupa ülkeleri de eksik, Ukrayna gibi.

Daha önemlisi, Cursor kaldırılan ülkelerden daha önce verdikleri öğrenci üyeliklerini de iptal etmeye başladı, dolandırıcılık tespit sistemi sizi işaretledi lafı altında. Çin, Hindistan, Kore, Türkiye, vs vs'den alınan üyeliklere hep gelmiş bu. Ben de sınırlamalar gelmeden önce almıştım bana de geldi, araştırınca öğrendim herkese geldiğini bunun.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-05-10-10-34-25-119_com.google.android.gm-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-10-10-34-25-119_com.google.android.gm-edit.jpg
    123,5 KB · Görüntüleme: 279
Son düzenleme:
Dünyanın çoğu yok listede, Amerika ve Avrupa dışında az ülke var. Asya kıtasında görebildiklerim sadece Japonya ve Birleşik Arap Emirlikleri. Bir de Güney Afrika Cumhuriyeti var. Bazı Doğu Avrupa ülkeleri de eksik, Ukrayna gibi.

Daha önemlisi, Cursor kaldırılan ülkelerden daha önce verdikleri öğrenci üyeliklerini de iptal etmeye başladı, dolandırıcılık tespit sistemi sizi işaretledi lafı altında. Çin, Hindistan, Kore, Türkiye, vs.'den alınan üyeliklere hep gelmiş bu. Ben de sınırlamalar gelmeden önce almıştım bana de geldi, araştırınca öğrendim herkese geldiğini bunun.

İlk başta neredeyse tüm dünya vardı. Önce Türkiye'yi kaldırdılar. Diğer ülkeler sonradan kaldırıldı. Listeye ülke ekleme açığı paylaşılınca böyle bir mail atmaya karar vermiş olmalılar. Ama endişe etmeyin bu maili almanız öğrenci indiriminin iptal edileceği anlamına gelmiyor. İnceleyip bir sorun varsa öyle iptal ediyorlar.

İlk başta neredeyse tüm dünya vardı. Önce Türkiye'yi kaldırdılar. Diğer ülkeler sonradan kaldırıldı. Listeye ülke ekleme açığı paylaşılınca böyle bir mail atmaya karar vermiş olmalılar. Ama endişe etmeyin bu maili almanız öğrenci indiriminin iptal edileceği anlamına gelmiyor. İnceleyip bir sorun varsa öyle iptal ediyorlar.
İnceleyip kaldıracaklar değildi dedikleri, bu maili alan bir sürü kişi bununla ilgili desteğe yazdıklarında "Üzgünüz, ülkenizde yok." gibi bir cevap almışlar (herkese tamamen aynı cevap.)

Sonradan haber geldi gerçi geri adım atmışlar kaldırma konusunda, şimdilik kaldırmayacaklar. İleride öğrenci doğrulama sürecini iyileştirdiklerinde tekrar doğrulama isteyebilirlermiş ama.

Benimkini iptal ettiler :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı