Curved vs normal monitör

Utku67Utku

Hectopat
Daha fazla  
Sizce Curved monitör mü yoksa normal monitör mü? 24inç monitör mü yoksa 27inç monitör mü? Oyun oynamak için alacağım.

Normal ve 24. Curved olunca ya OLED olması lazım ya VA çoğunlukla da VA oluyor. 27 inç olunca hem çözünürlük artması lazım o da demek oluyor ki ekran kartı zorlanacak.

Düz ve IPS panellere artık sıkça rastlanıyor. Renk doğruluğu, doygunluğu, görüş açısı genişliği ve ghosting'in hemen hemen hiç yaşanmaması nedeniyle IPS diğer panellere göre öne geçiyor. Artık hızlı ve Hz'leri de gayet yüksek olabiliyor. Oyun ve gündelik kullanım için doğru tercih olacaktır.

1080 P oyunculuk için 24" yeterli ama 27" için 2K çözünürlüklü bir monitör tavsiye ederim kesinlikle.

Düz ve IPS panellere artık sıkça rastlanıyor. Renk doğruluğu, doygunluğu, görüş açısı genişliği ve Ghosting'in hemen hemen hiç yaşanmaması nedeniyle IPS diğer panellere göre öne geçiyor. Artık hızlı ve Hz'leri de gayet yüksek olabiliyor. Oyun ve gündelik kullanım için doğru tercih olacaktır.

1080p oyunculuk için 24" yeterli ama 27" için 2K çözünürlüklü bir monitör tavsiye ederim kesinlikle.

Peki Curved mü normal mi?

Önceden Curved 24 inc 1080p kullandim. Su an da düz 27inc 2k kullaniyorum. Acikcasi curved modellerde kullanirken cok da bir fark hissetmiyorsun. En cok fark ettigin yer tarayicida gezerken üstteki tablara baktiginda oluyor. Hissiyat olarak bir fark yok bence 24 inc de. Ekran büyüdükce daha da belirgin olabilir fark.

24" dah amantıklı. 27" ekranlarda "080p biraz fazla piksel aralığına ve bu nedenle biraz hissedilir bulanıklığa sebep oluyor. Düz derken IPS demek istiyorsan evet IPS panel bence en doğru tercih ıolur. Pişman etmez asla. Ben tasarımcı olduğum için VA yani Curved ve IPS yani Düz monitörler arasındaki farkı rahatlıkla anlayabiliyorum. Bu nedenle IPS tavsiye ediyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı