Curved vs normal monitör

Monitörler arasında VA özellikli olsun IPS özellikli olsun sanki IPS'nin renk kalitesi biraz soluk yanlış mı düşünüyorum ya da bana mı öyle geldi?
Bu monitör çok hoşuma gitti büyük ihtimalle bunu tercih ederim.

Dosya Ekleri

• 4E4DD2FA-E227-4C10-A6BB-5C40635C225C.png
    296,8 KB · Görüntüleme: 161
Son düzenleyen: Moderatör:
Tam aksine IPS panellerde renk doygunluğu, renk tonu daha gerçekçi yansıtılır.

İPS panellerde renkler gerçeğe daha yakın, VA panellerde ise renkler daha canlı ikisi aynı şey değil.

Sonuç olarak VA panel tercih edilmeli mi? O zaman 144 Hz 1S özelliklerinde monitör tavsiye eder misiniz? 21 inc veya üstüde olabilir. Hem oyun hem de ev kullanımı için curved olmasin.

Linkteki monitörü tavsiye ederim, bunu kullanıyorum Q-DOT ile diğer VA panellerden renk kalitesi olarak ayrılıyor ayrica gayet hızlı ve ayarlanabilir standi ile kullanışlı. Memnun edeceğinden emin olabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ve ofis için hangi monitoru tercih edebiliriz?
Eki Görüntüle 479451Eki Görüntüle 479452
Iki modeli de kullanma imkanına sahibim kendime curved aldık abim sevmedigi için düz olanı aldık görüntü anlaminda %99.9 fark yok diyebilirim filmlerde ve AAA oyunlarda curved daha keyifli cs go pubg gibi daha rekabetci oyunlarda daha geniş bi alanı daha dar bi açıyla görmenize imkan veriyor boyutu 27" olanlarda ne dediğimi daha net anlarsınız ben çok yakından baktığım için curved daha rahat oluyor(mağzadan aldım indirimde 999₺ iken mouse vermediler sadece internet alımlarında veriyorlarmış)Özetle aman aman bi kavisi olmadığı için cured olanı seçebilirsiniz tam curvede geçiş monitörü diyebilirim.(ips asla oyun kullanında VA yı yakalayamıyor ve film vs izlerkende ips den aşağı kalmıyor.)

Ben viewsonic ' in curved modelini kullandim beğendim ancak daha sonra aoc 24g2u aldim ve alirken ikisinide yanyana kiyasladim hatta curved olan çoğu monitörlerle kiyasladim aoc 24g2u hepsini parçalar. Uzun vadede ne olur ne biter bilemem ama bu ikisini yanyana koy ve gör...

Her iki monitörü de kullandım düz ve curved olarak şuan msı mag271c kullanıyorum curved hakkını veriyor cok fark ettiriyor oyun için curved alınır

Her iki monitörü de kullandım düz ve curved olarak şuan msı mag271c kullanıyorum curved hakkını veriyor cok fark ettiriyor oyun için curved alınır
Curved dedigin 2 haftalik süreç. Sonra alışınca bir espirisi kalmiyor

En son olarak bu modeli düşünüyorum.Umarım doğru tercih.

Dosya Ekleri

• 08EC0B0C-F55B-4B77-8C56-20783C3A49CA.png
    207,9 KB · Görüntüleme: 130
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…