İyi akşamlar.
Custom kasa ve sıvı soğutma yapmaya başladım. Diğer custom sıvı soğutmalardan farklı parçalar mevcut. Sizin fikirlerinize ve düşüncelerinize ihtiyacım olduğu için konu açmaya karar verdim. Telefonumda olan resimleri ve yaptığım işlemleri sizlere paylaşacağım. Proje tasarım tamamı ile bana aittir. Kasanın boyası Elektorstatik boyadır.
Kasanın içine iki tane anakart sığacak şekilde tasarladım. Ölçüleri (L110xH75xW45)
Dört adet (360x12x3) Radyatör
Bağlantı rekorları (Akrilik için)
Dört adet (15x10x15) Rezervuar
Dört Adet Pompa (Farklı Basınçlı Farklı Pompalar)
Bir adet Eşanjör ( Eşanjörü bilen vardır kombi ve kat kaloriferi sistemlerinde kullanılır.)
Üç adet Fan Kontrolcü (6 Kanal)
Bir adet Pompa Kontrolcü (4 Kanal)
Sekiz adet (On-Off Toggle Switch) Anahtar
Ondört adet dijital sıcaklık paneli
Aklımda olanlar şimdilik bunlar. Bu sistemde dört ayrı sıvı dolaşacak. Bütün sistem ve parçaları manuel kontrollü olacak şekilde ayarladım. Örneğin= 1. anahtarı açtınız Cpu soğutma bölümü çalıştı ardında PC'yi açtınız vs. gibi
1. Radyatör= Bu radyatör Pompa ile rezervuardan emilen sıvı radyatöre gidiyor radyatörden çıkan sıvı eşanjöre giriyor ve oradan CPU bloğa gidiyor. Eğer CPU fazla ısınırsa burada 2.radyatör devreye giriyor.Bu sistemin pompası yani 1.Pompa max 600L/h gücündedir
2. Radyatör= Anahtarı açıp 2. radyatör sistemi devreye girdiğinde bu sistemde blok yok rezervuardan emilen sıvı pompa ile radyatöre gider oradan soğuyan sıvı eşanjöre giriyor. (Eşanjörde 2 sıvı dolaşır ve 2 sıvı birbirine karışmaz. Amacı ısı aktarımı sağlamaktır.) Soğuk sıvı eşanjöre girip 1.Radyatörün sıvısının sıcaklığını dahada düşürür. Bu sistemin pompası yani 2.pompa 1500-2000 L/h gücündedir. Çok hızlı dolaşıp zor ısınması için.
3. Radyatör= Bu sistem ise RAM, HDD, SSD, Mosfet ve Köprüleri dolaşacaktır. Bu sistemin pompası yani 3. Pompa çok yavaş dolaşacaktır. Mosfet blokları keskin ve küçük dönüşleri olduğu için 230L/h ile dolaşacaktır.
4.Radyatör= Tahmin edeceğiniz üzere bu sistemde VGA ekran kartı bloğunu dolaşacaktır. Bu sistemin pompası yani 4.pompa CPU ile aynıdır.
Radyatörler çift taraflı üçe fan takılıdır. 24 adet radyatörlerde fan vardır.
Olumlu ve Olumsuz tüm düşüncelerinize açıktır. Eleştirip fikir ve düşüncelerinizi merak ediyorum, yapılması düşünülen değil başlanmış her gün yavaş yavaş yapılan bir sistem. Aklıma geleni yazdım devamını yorum bölümüne sizlere aktarmaya devam edeceğim.