Profiller geldi kasanın gerçek ölçüsü 105x70x40cm ama profiller 20x10mm olduğu için kasanın ölçüsü 110x75x45cm oldu. Profillerden önce taban kısmından başladık. Gönye burun dediğimiz şekilde keserek profiller birbirine sıfırına oturdu. Kaynak olarak argon kaynağı kullandık. Önce iki punta ile profilleri tutturduk kasa ortaya çıkınca iyice kaynattık. 18m profil yani 3boy almıştım 70cm arttı onuda içine sağlamlaştırmak amacı ile aşık gibi kaynattık. İşlemler yavaş yavaş ilerliyor bizim acelemiz yok bi yandan iş bi yandan kasa. Aradan bir iki gün sonra sacların siparişini verdik. Bir tabak sac aldık ve orada kestirdik ölçü net çıksın diye. Geldikten sonra kapatacağımız yerleri kapattık. Üstü ve ortada 20cm olan benim ECU diye tabir ettiğim yer hariç her yer sacla kapattık. Oraları mika vb. ürün ile kapatacağım. Tanıdık vasıtasıyla elektrostatik boya yapan bir firmaya gönderdik sacları. Parlak toz bordoya boyandı fırına girdi iki günden geldi. Kapakları dört akıllı vida ile tutturduk şimdilik daha sonrasında akıllı vida yerlerine diş açarak alyan başlıklı vida sıkacağım. Ses yapanlar olur diyenler olur onun çözümü ise kapaklar elektrostatik olduğu için boya hem kalın ve sac ile profil arasına özel sünger yaptırıyorum. Profilleri de beyaza boyanacak. Kasada 10 hdd ve 3 güç kaynağı yeri var. Neden üç güç kaynağı derseniz.
1.PSU birinci anakartın
2.PSU ikinci anakartın
3.PSU pompa,led fan,fan ve pompa kontrolcülerin.
Şimdi kasaya malzeme beklediğim için rezervuar çizimi ile uğraşıyorum. Önce autocad programı ile çiziyorum inceliyorum sonra denemeler yapıp kafamızdaki gibi olursa birleştiriyoruz. Kasanın proje bana ait. Abimin çok emeği vardır. Kaynak ve kesme zımparada arkadaşımın çok emeği vardır. Çok teşekkür ediyorum ikisine.
Adım attıkça paylaşacağım fotoğraf destekli şekilde.